Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Soorten en prijzen balkonhekwerk

Door de verschillende soorten balkonhekken, zoals een balkonhek van hout, zijn er ook veel verschillende soorten prijzen. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten en de prijzen die hierbij horen.

 

Houten balkonhekwerk

Wanneer je gaat voor een houten balkonhekwerk heb je de keuze uit geïmpregneerd hout en hardhout. Geïmpregneerd hout is een goedkoper soort hout dat is behandeld met een middel tegen schimmels en insecten. Balkonhekwerken van dit hout hebben een levensduur van 15 tot 25 jaar en kosten tussen de €70 en €140 per m².

 

Hardhouten balkonhekwerken hebben een lange levensduur, vaak langer dan 25 jaar. Daarnaast hoeven ze niet behandeld te worden en zijn ze onderhoudsvrij. Dit maakt het hardhout wel een stuk duurder. Hardhouten balustrades kosten gemiddeld tussen de €140 en €250 per m².

 

Glazen balustrades

Dit soort balustrades zijn erg populair door de ruimtelijke uitstraling die ze geven. Het glas dient gemaakt te worden van gelaagd glas of een combinatie van gelaagd glas en gehard glas. De prijzen van een glazen balustrade verschilt enorm door de verschillende diktes van het glas die beschikbaar zijn. De prijs ligt tussen de €60 en €500 per m².

 

Stalen balkonhekwerk

Eigenlijk zijn stalen balkonhekwerken gewoon de sierhekwerken die ook beschikbaar zijn voor tuinen. Deze kunnen vaak helemaal op maat gemaakt worden en zijn daarom vaak uniek. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende designs, paalknoppen en ornamenten. Door het verzinken en de coating roest dit type niet. De prijs ligt tussen de €30 en €160 per m². Dit is sterk afhankelijk van het kwaliteit van het materiaal.

 

Aluminium en RVS balkonhekwerk

Ben je opzoek naar een licht en onderhoudsvrij balkonhekwerk dan is de keuze voor aluminium of RVS voor jou. Aluminium is licht maar sterk en RVS balustrades zijn vaak mooi afgewerkt. De prijs van de aluminium variant ligt tussen de €80 en €120 per m² en voor de RVS variant tussen de €120 en €230 per m².