Knaapfashion
Image default
Dieren

Samen met je kat in quarantaine

Wij zijn het niet gewend om in quarantaine te zitten. Nu moeten we ineens thuis werken en zitten we vaak met onze partner in conclaaf wie aan de tafel mag en wie in het geïmproviseerde kantoortje. Katten en met name binnen katten zijn hier al iets vertrouwder mee, althans het alleen zitten. Nu zitten jullie samen in hetzelfde schuitje en is het verstandig om hiermee rekening te houden. Blijhuisdier.nl heeft enkele handige tips om samen de quarantaine door te komen.

 

  1. Geniet van elkaar, maar geef elkaar ook de ruimte

De hele dag je kat op schoot hebben is leuk, maar hier is je kat natuurlijk niet aan gewend. Normaal gesproken zijn ze namelijk de hele dag alleen thuis. Niet dat ze al die aandacht ineens niet leuk vinden, maar houdt er rekening mee dat het niet alleen voor jouw omschakelen is. 

 

  1. Zorg voor voldoende leuke speeltjes

Speeltjes zijn goede afleiding. Niet alleen voor je hond of kat om aan de beweging te komen, maar ook om jouw even de tijd te geven andere dingen te doen. Het huishouden bijvoorbeeld of gewoon je werk. Huisdieren kunnen namelijk een hoop aandacht van je vragen en dit komt niet altijd goed uit. Bewegende speeltjes zij handig, maar ook een simpele muis voor je kat om mee te spelen werkt altijd uitstekend.

 

  1. Lekker eten is key

Lekker eten in quarantaine is erg belangrijk. Niet alleen moet jij goed eten, maar ook bijvoorbeeld je kat heeft wel eens behoefte aan lekkers zoals katten natvoer. Lekker natvoer uit blik is namelijk niet alleen gezond maar ook nog eens makkelijk te verteren. Een echter traktatie dus voor als jullie er samen weer een werkdag op hebben zitten.

 

Houdt er met het doen van inkopen rekening mee dat de bezorgers in Nederland topdrukte ervaren. Zorg dus altijd voor een goede voorraad en bestel ruim voordat het op is. Zo weet je zeker dat jullie altijd wat te snacken hebben.