Mercedes-Benz C klasse met mooi design

      Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz C klasse met mooi design

Wil je een elektrische auto kopen? Dan kan dat tegenwoordig prima een Mercedes Benz C-klasse zijn, want zelfs deze meest succesvolle modelserie van Mercedes Benz is er tegenwoordig in elektrische uitvoering. Deze elektrische varianten in de C-klasse zijn buitengewoon fraai vormgegeven en kennen een uitrustingsniveau om van te watertanden.

In 2017 werden liefst 415.000 van deze auto’s verkocht

De Mercedes Benz C-klasse geldt als de meest succesvolle modelserie die Mercedes Benz ooit kende. Zo werden in 2017 bijvoorbeeld, liefst 415.000 exemplaren van de Mercedes Benz C-klasse verkocht. Opvallend aan de auto’s uit de C-klasse is dat ze altijd beschikken over achterwielaandrijving. Verder heb je de keuze uit vier of zes cilinders. De Mercedes Benz C-klasse leek aanvankelijk te maken te krijgen met een loodzware erfenis, want het was de opvolger van de Mercedes 190. Niets bleek in de praktijk echter minder waar. Ook standaard was dat de Mercedes Benz C-klasse aanvankelijk beschikbaar kwam in een sedan of een station uitvoering. Gaandeweg kwamen er echter ook een coupé en een cabriolet in de C-klasse uit. In een hevige concurrentiestrijd rekende de Mercedes Benz C-klasse genadeloos af met de BMW 3-serie, de Audi A4 en ook de Volvo S60.

Elektrisch rijden in de Mercedes Benz C-klasse heeft echt de toekomst

Ook AMG maakte de eerste op de Mercedes gebaseerde auto in de C-klasse. Officieel was de C36 AMG de eerste officiële AMG van Mercedes; deze auto’s beschikken doorgaans overigens over een V8 motor. De Mercedes Benz C-klasse lijkt onoverwinnelijk, zeker ook nu je elektrisch kunt rijden in deze beste Mercedes ooit. Nog iets; ondertussen is het uitrustingsniveau van de C-klasse enorm gegroeid en benadert het assistentiesysteem het niveau van de Mercedes uit de S-klasse. De elektrische Mercedes C-klasse Limousine en Estate en de C200 met EQ Boost hebben dan ook nadrukkelijk de elektrische toekomst.