Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Last van je verstandkiezen

Niet iedereen heeft ze, maar als je ze hebt kan je er vaak last van hebben. Ze komen pas in je pubertijd of soms zelfs nog daarna pas door. Je verstandskiezen. Veel mensen die ze hebben kunnen er last van krijgen. Maar wanneer moet je nou je verstandskies trekken?

Er zijn meerdere redenen om je verstandskiezen te laten trekken. Zo is het lastig om je verstandskiezen schoon te houden. Ook het gebied om de kiezen heen. Hierdoor kunnen er makkelijk gaatjes ontstaan en kan je makkelijk last krijgen van je tandvlees. Ze kunnen ook je andere kiezen ernaast op een andere manier beschadigen. Het kan ook zijn dat het simpelweg irriteert. Wanneer je verstandkiezen scheefgroeien kan je last krijgen bij het kauwen. Je gebit sluit niet meer goed en/of je bijt vaak op je wang. Het is helemaal vervelend als je de hele tijd op je tandvlees zit te kauwen tijdens het eten. Verder kan het voorkomen dat je verstandskiezen maar half doorkomen. Hierdoor hangt het tandvlees er een beetje overheen en dit is een plek waar infecties snel voor kunnen komen. Je verstandkiezen moeten dan worden getrokken. Wanneer je dit niet doet heb je de kans dat de ontsteking zich uitbreid naar je kaak en je een kaakontsteking krijgt. In het ergste geval ontstaat er in het kaakbot om je verstandskies heen een cyste of een tumor. De kans dat dit gebeurt is echter maar één op de honderd.

Het hoeft uiteraard niet altijd fout te gaan als je verstandkiezen hebt. Als je hier over twijfelt kan je altijd naar je tandarts gaan en vragen hoe hij er over denkt. Als je echt denk dat er iets mis is is het zaak om ze er snel uit te halen. Je hebt ze niet per se nodig en ze kunnen eenvoudig worden verwijdert.

https://orfeokliniek.nl/