Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Kreta als vakantiebestemming

Onder andere Kreta is een populaire vakantiebestemming in de zomer. Met name jongeren gaan graag naar dit eiland op vakantie. Dat is ook niet zo heel gek: je kunt op dit eiland namelijk bijna alle internationale dranksoorten krijgen. Voor mensen die wel van een lekker drankje houden is dit dus het ideale eiland! Maar natuurlijk kun je op een vakantie Kreta nog veel meer doen dan alleen maar drinken. 

 

In Griekenland, en dus ook op Kreta, is het heel normaal om pas na half 10 te gaan dineren. Omdat wij dat in Nederland niet gewend zijn, zie je die vaak al rond zessen op zoek gaan naar een leuk plekje om te dineren. Echter vaak zonder succes, omdat de leuke eettentjes vaak pas wat later opengaan. Het is belangrijk om dit te weten voordat je op vakantie gaat naar Griekenland. 

 

Iets wat de bewoners van Kreta veel en graag eten, is vis. Meestal is deze ook nog eens gevangen door lokale vissers. Toch kun je vanuit Kreta lang niet alle soorten vis vangen. Let er dus goed op wanneer je bij een restaurantje zit, dat je niet in de maling wordt genomen. 

 

Nog iets wat erg opvallend is aan het eiland, is dat de levensverwachting er enorm hoog ligt. De geruchten gaan dat dit komt doordat de lokale bevolking veelvuldig lokale olijfolie nuttigt. Het aantal problemen gerelateerd aan hart en vaatziekten ligt in Kreta dan ook veel lager dan in de rest van Europa. 

 

Ben jij door dit artikel ook geïnteresseerd geraakt in een zonvakantie Griekenland? Neem dan eens een kijkje op een van de vele websites met informatie over dit prachtige vakantieland. Je goed inlezen in een bepaald land of bepaalde plek waar je op vakantie wilt gaan, kan jouw beleving nog beter maken! Zo weet je namelijk van tevoren precies welke plekjes je kunt gaan bezoeken. 

http://www.vakantiegriekenland.nl