Knaapfashion
Image default
Auto's en Motoren

De belangrijkste aandachtspunten bij je caravan verkopen

Heb je enkele jaren geleden een nieuwe caravan gekocht? Of heb je enige tijd geleden mogelijk voor een occasion gekozen? Het is menselijk om continu beter en nieuwer te willen, dus het is goed mogelijk dat je nu op zoek naar een nieuwe caravan bent. Mocht daar sprake van zijn, is het zaak om je huidige caravan goed te verkopen. Dit maak je makkelijk door onderstaande aandachtspunten op te volgen.

Verwacht niet de jackpot

Wil je je caravan verkopen via bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.be? Dan kun je van een prima bod uitgaan, maar dit is niet de jackpot. Je moet simpelweg realistisch zijn over de biedingen die je op je caravan gaat krijgen. Verwacht niet dat iemand nog 50.000 euro voor je caravan gaat bieden. Met name als je caravan al wat ouder is, ga je een dergelijk bedrag simpelweg niet meer voor je caravan ontvangen.

Check de technische staat nog even goed

Een ander advies is om de technische staat van de caravan nog even goed te checken. Mocht de caravan in een perfecte staat zijn, is dit iets wat je duidelijk aan de biedingen terug gaat zien. Een caravan die technisch perfect in staat is, is simpelweg meer geld waard.

Zorg dat je eerlijk bent

Eerlijkheid duurt het langste. Als je je caravan gaat verkopen, moet je daarom eerlijk zijn over de staat van de caravan. Onthoud daarbij het volgende: als je zelf een caravan gaat kopen, wil je óók dat de verkoper eerlijk is.

Haal je caravan helemaal leeg

Wil je graag je caravan verkopen? En stromen de eerste biedingen wellicht al binnen? Dan is het alvast de hoogste tijd om je caravan helemaal leeg te halen. Haal alle persoonlijke bezittingen uit je caravan en loop alle vakjes heel goed na. Het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld een zonnebril, een klapstoel of pannen in de caravan laat liggen.