Knaapfashion
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning Schorsing

Motorchip-afstemming is eigenlijk een procedure waarbij de bedieningsmodule van de motoren wordt gewijzigd, zodat de auto werkt binnen verschillende milieuparameters. De prijs hiervoor varieert afhankelijk van hoe je het gedaan krijgt. Een motor-tune-up-chip is een integraal onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het is geïnstalleerd om de prestaties van het voertuig te vergroten en om problemen te voorkomen die geassocieerd zijn met de koppeling van het elektrische systeem van het voertuigen. Deze zijn voornamelijk vereist wanneer u een nieuw voertuig koopt of bij het wijzigen van de bestaande motor. Het is ook vereist door degenen die dieselmotoren gebruiken.

 

Als u deze niet nodig hebt, kunt u dit overslaan. Als u echter op zoek bent naar een aantal specifieke voordelen, moet u weten hoe u een auto kunt afstemmen. Er zijn bepaalde voordelen om dit te doen, het belangrijkste is verhoogd stroom en een beter brandstofverbruik. Motorchip-afstemming kan echter zeer gevaarlijk zijn, omdat het zeer technisch is. Dit vereist een expert om dit uit te voeren, en niet alleen iemand kan het doen zonder een goede training. Als u niet zeker weet of u de wijziging zelf kunt doen, kunt u in plaats daarvan een professional inhuren.

 

In het algemeen zijn er vier verschillende soorten motorchip-tuning: droogzeer, nat-sump, enkelstadium en twin-fase. Nat-Sump Tuning betekent het vergroten van de hoeveelheid lucht die uit het systeem wordt gespoeld, terwijl droogpomp betekent dat ze de lucht uit het systeem verwijderen en het vervangen door frisse lucht. Twin-Stage Tuning betekent het vergroten van de hoeveelheid vermogen die wordt gegenereerd als brandstof wordt verbrand.

Een van deze methoden wordt meestal gedaan met behulp van bougie-upgrades, hoewel anderen software zoals Eberspaecks en wat ontstekingstijdproducten gebruiken.

 

Dit zijn echter niet de enige dingen die u moet overwegen wanneer u een chip-tuning doet. Electronic Tuning is in feite ook nodig als u uw brandstofverbruik wilt verlagen en uw pk. Terwijl mechanische afstemmen de interne delen van het voertuig stemt – de motor, transmissie, enz. – Elektronische tuning wordt dieper en richt zich op bepaalde gebieden die de brandstofverbranding beïnvloeden. Bijvoorbeeld, veel moderne voertuigen hebben hun emissiebesturingssystemen, die in essentie elektronische afstemming is.

 

Zoals vermeld, is chiptuning behoorlijk gevaarlijk, omdat het een expert vereist, niet alleen iemand kan het doen, zelfs niet iemand die goed is opgeleid in voertuigonderhoud. Als je het voor jezelf doet, kun je de motor vernietigen, en er zijn enkele zeer ernstige gevolgen die daarbij horen. Sommige mensen die het zelf doen, houden ook niet rekening met andere externe factoren, zoals de kwaliteit van de brandstof die ze gebruiken en het soort additieven dat u in uw benzine inhoudt. In de meeste gevallen kan brandstof die niet geschikt is voor racen of voor natuurlijk geaspireerde auto’s daadwerkelijk meer kwaad dan goed. Er is een grote lijst met dingen die je moet overwegen bij het uitvoeren van dit, en er is geen korte snit als het gaat om het doen van jezelf.

 

Om ervoor te zorgen dat u correct afstemt, stel ik aan dat u tune-ups uitvoert met een fotokrediet. Een fotokrediet is een elektronisch papier dat de exacte configuratie van het inductiesysteem toont. Wanneer u in het echte leven naar het inductiesysteem kijkt, kunt u het fotokrediet niet zien, maar u kunt de parameters visueel zien die elk onderdeel definiëren. Door naar uw fotokrediet te kijken en uw parameters handmatig aan te passen, kunt u uw brandstofinjectie en uw inlaatspruitstuk afstemmen. U kunt ook andere parameters als uw gasgevoeligheid en uw ontstekingstiming wijzigen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl