Alles wat u moet weten om een aanhangwagen van Cluistra te besturen

      Reacties uitgeschakeld voor Alles wat u moet weten om een aanhangwagen van Cluistra te besturen

De aanhangwagens van Cluistra zijn ideaal voor het vervoer van grotere maar ook kleinere ladingen. Maar bij het rijden met een aanhangwagen – ongeacht of het nu gaat om een kleine aanhanger of een grote ‘aanhanger’, bijvoorbeeld voor het vervoeren van motorfietsen, boten, paarden of oldtimers – is er veel te overwegen. Zoals bijvoorbeeld welk rijbewijs je nodig hebt of waar je rekening mee moet houden bij het vastzetten van de lading? En niet onbelangrijk: Is je auto geschikt voor een specifieke aanhanger?

Het juiste rijbewijs voor een aanhanger van Cluistra

Het juiste rijbewijs is de basisvereiste bij het rijden met een aanhanger van Cluistra of welke andere aanbieder dan ook. Of u een rijbewijs klasse B (het normale rijbewijs), B 96 of BE voor het rijden met een autotrailer nodig heeft, hangt in wezen af van de toegestane totale massa van de auto plus aanhanger samen. Voor de kleine bouwmarktaanhangwagen (tot 750 kg bruto voertuiggewicht) is bijvoorbeeld een rijbewijs klasse B voldoende.

Correcte belading van aanhangwagens

Verantwoord laden is altijd essentieel voor uw veiligheid! En dat geldt niet alleen voor grote en zware aanhangwagens zoals caravans, boten of paardentrailers. Zelfs bij kleine aanhangers kan over belading of verkeerde belading ernstige gevolgen hebben. In het ergste geval kunnen zowel auto en/of aanhanger omvallen.

Tips voor een correcte belading

Zware spullen moeten absoluut boven de as van de aanhangwagen worden vervoerd, nooit te ver naar voren of naar achteren. Dit is de enige manier om een optimale wegligging te bereiken en een optimale remkracht te garanderen.

De in het kentekenbewijs en dat van de aanhangwagen vermelde toelaatbare trekkracht moet zoveel mogelijk worden gebruikt bij het laden, maar mag nooit worden overschreden.

De lading op aanhangwagens moet uiteraard op een goede manier worden vastgezet. Een goede manier zorgt ervoor dat de lading op geen enkele wijze kan wegglijden of omvallen met alle gevolgen van dien. Zelfs niet wanneer en een noodstop of plotselinge uitwijkbeweging gemaakt moet worden. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer de lading naar achteren uitsteekt, deze duidelijk gemarkeerd is.

De professionals van Cluistra kunnen u volledig adviseren indien u nog vragen heeft. Zowel voor gebruikte als nieuwe aanhangwagens.