Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn de meest geziene oorpiercings?

Oorpiercings zijn alweer een tijdje een populair sieraad en echt niet alleen voor punks. Oren vormen het meest gepiercete lichaamsdeel en dit gaat dan vooral om de oorlel. Maar er zijn ook andere oorpiercings, zoals de tragus-, conch-, helix- en daithpiercing. In dit artikel leggen we deze termen uit.

Traguspiercing

De traguspiercing bevindt zich in het stukje uitstekende kraakbeen dat een beetje voor de gehoorgang zit. Je kunt hier een knopje of ringetje in verwerken. Hier kun je inspiratie opdoen om te kijken welke traguspiercing je leuk vindt. 

 

Conchpiercing

Een conchpiercing wordt, verticaal gezien, ook altijd in het midden van je oor gezet. Er zijn twee opties wat betreft de horizontale locatie: binnenste (inner) of buitenste (outer) conch. De binnenste wordt meer naar het midden van je oor geplaatst. De buitenste zit meer in het buitenste randje van je oor.  

Helixpiercing

Deze piercing is erg populair en bevindt zich in het buitenste randje van je oor, net als de outer conch. In tegenstelling tot de buitenste conch, wordt de helix hoger in je oor geplaatst, zoals de bovenste piercing op de uitgelichte foto, die met dat veertje. 

Daithpiercing

Deze stoere piercing is qua positie wat lastiger uit te leggen en bevindt zich in het midden van je oor. We hebben even geen foto bij de hand, dus we raden je aan om deze piercing te Googlen. Op deze plek kun je kiezen voor een ringetje of krom staafje. 

 

Voor meer inspiratie met betrekking tot oorpiercings kun je kijken op www.myuniquestyle.nl.

Goed om te weten

Piercings in de oorlel, ook wel gewoon “oorbellen” genoemd, worden vaak geschoten. Bij piercings in het kraakbeen mag dat absoluut niet, omdat dit voor vervorming van het kraakbeen kan zorgen, ook wel naar gerefereerd als “bloemkooloor”. Klinkt niet als goals.