Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Bovenooglidcorrectie: veelgestelde vragen en antwoorden

Bij het overwegen van een bovenooglidcorrecties komen er vast en zeker allerlei vragen opspelen. Is het wel iets voor mij? Is het resultaat blijvend? In deze blog lees je allerlei veel gestelde vragen over bovenooglidcorrecties én natuurlijk de bijbehorende antwoorden.

Door wie wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Een bovenooglidcorrectie kan uitgevoerd worden door bijvoorbeeld een plastisch chirurg of een gespecialiseerd oogchirurg. Het belangrijkste hierbij is dat deze artsen de behandeling recentelijk en vaak hebben uitgevoerd. Op die manier hebben ze veel ervaring, wat natuurlijk prettig is. Kijk bij het uitkiezen van een behandelaar daarom ook goed door welke artsen de ingreep wordt uitgevoerd en lees bijvoorbeeld wat recensies over de betreffende artsen.

Wat wordt er precies gedaan tijdens een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt er overtollig huid en vet van het bovenooglid verwijderd. Dit wordt gedaan door eerst een lokale verdoving te plaatsen. Vervolgens wordt er gecontroleerd of deze verdoving goed werkt en er geen pijn meer gevoeld kan worden in het te behandelen gebied. Hierna worden er kleine incisies gemaakt en wordt het overtollig weefsel verwijderd. Dit wordt gedaan in de plooi van de oogleden, zodat littekentjes zo min mogelijk zichtbaar zullen zijn. Vervolgens wordt alles gehecht en afgeplakt met kleine pleisters.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Kies voor een bovenooglidcorrectie wanneer je last hebt van overtollige huid die over het ooglid of het oog heen hangt. Deze overtollige huid kan zorgen voor hoofdpijn, een vermoeide blik, gezichtsvermindering en/of vermoeidheid. Voor degenen die zich in deze omschrijving herkennen, kan een bovenooglidcorrectie een uitkomst zijn. Om zeker te weten of een bovenooglidcorrectie geschikt voor je is, kun je altijd op een consult bij een kliniek of andere behandelaar.

Kan ik mijn lenzen nog dragen na de bovenooglidcorrectie?

Direct na de bovenooglidcorrectie wordt het afgeraden om lenzen te dragen. Het is lastig en pijnlijk om deze in te brengen, aangezien je ogen opgezwollen en wat geïrriteerd zullen zijn. Daarnaast is het beter om je ogen zoveel mogelijk met rust te laten en zeker niet aan je oogleden te trekken, wat meestal wel gedaan wordt bij het inbrengen van lenzen. Dit is beter voor het herstel en hiermee voorkom je complicaties. Wanneer de wondjes van de ingreep volledig hersteld zijn, kun je weer gemakkelijk lenzen gaan dragen.

Hoe lang heb je profijt van een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het verouderingsproces van de oogleden als het ware voor een lange tijd teruggedraaid. Hierdoor is het vel van de oogleden weer strakker, hangen ze niet meer en heb je een jongere, frissere blik. Na de ooglidcorrectie gaat het verouderingsproces wel weer door. Hierbij kan de huid op den duur weer wat verslappen en uitrekken, waardoor de oogleden weer wat gaan hangen en/of zwaarder worden. Meestal spreek je van een periode van tien tot vijftien jaar waarna het mogelijk nodig is om opnieuw een bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Vaak is het zo dat hoe jonger je de bovenooglidcorrectie laat uitvoeren, hoe groter de kans is dat je het nog een keer wil laten doen op latere leeftijd. Immers, jongere mensen hebben nog een langere weg te gaan wat verouderen betreft.

Kan een bovenooglidcorrectie hoofdpijn verminderen?

Soms kan hoofdpijn ontstaan door zware, hangende oogleden. Dit komt meestal doordat je dan vaak je voorhoofdspier langdurig aanspant om je oogleden open te houden. Als dit het geval is, kan het laten uitvoeren van een bovenooglidcorrectie de hoofdpijn verminderen, aangezien het de oorzaak aanpakt.