Knaapfashion
Image default
Dienstverlening

Waarom je voor een elektrische sfeerhaard moet kiezen in plaats van een open haard

Een haard kan voor erg veel sfeer zorgen, de vlammen van een haard geven namelijk een rustgevend gevoel. Een haard staat dan ook niet ongepast in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor. Een echte haard brengt alleen wel veel ongemakken met zich mee, de elektrische sfeerhaard is hier dan ook een goed alternatief op. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van een elektrische sfeerhaard.

Geen schoorsteen nodig

Een groot voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat er geen schoorsteen nodig is, er komt namelijk helemaal geen rook van de haard af doordat de vlammen ook niet echt zijn. De vlammen in een sfeerhaard worden namelijk gemaakt door led-lampjes, inmiddels is deze techniek zo doorontwikkeld dat de vlammen net echt lijken. De warmte hoef je ook niet te missen bij een sfeerhaard, er zijn namelijk ook sfeerhaarden die warmte afgeven.

De temperatuur is te regelen

Bij een elektrische sfeerhaard kun je in tegenstelling tot een normale haard de temperatuur regelen, hierdoor heb je het in huis dus niet te koud maar ook niet te warm. Bij een normale openhaard wordt het namelijk al snel te warm in huis, het vervelende is ook dat de temperatuur niet makkelijk omlaag te krijgen. 

Minder werk

Om een elektrische sfeerhaard aan te hebben is er veel minder moeite voor nodig, met één druk op de knop staat de elektrische sfeerhaard namelijk al aan. Bij een echte haard moet je hem natuurlijk aan gaan maken met hout, daarnaast moet je er ook voor zorgen dat het vuur aan blijft door er steeds meer hout op te gooien. Je moet voor een open haard dus veel meer doen in tegenstelling tot een elektrische sfeerhaard, hierdoor kun je echt optimaal genieten van je elektrische sfeerhaad.