Vaatwasser installeren in de keuken

      Reacties uitgeschakeld voor Vaatwasser installeren in de keuken

Een vaatwasser installeren in de keuken door : Vaatwasser reparatie Amsterdam

 

De kwaliteit van het licht bepaalt in hoge mate of de kleurweergave juist is. Deze lichtkwaliteit hangt af van de lichtkleur en de kleurweergave-index van de lichtbron volgens vaatwasser reparatie Almere.

Licht is een elektromagnetisch golfverschijnsel, waarvan de golflengte tussen 450 en 750 nm. De kleur van het licht hangt samen met de golflengte van het uitgezonden licht. 

 

Vaatwasser installeren in de keuken:

Welke kleur we ook zien hangt af van de eigenschappen van het oog. Het oognetvlies bevat staafjes en kegeltjes. De staafjes reageren op zeer geringe lichthoeveelheden. Ze zijn niet gevoelig voor kleurindrukken, maar alleen voor helderheidsverschillen. De maximale gevoeligheid ligt ongeveer 510 nm. s´nachts zien we, bij weinig licht, de voorwerpen dan ook alleen in grijstinten en niet gekleurd. Bij veel licht-overdag werken de kegeltjes.

 

Vaatwasser installeren in de keuken

Deze zijn zowel voor kleurindrukken als voor helderheidsverschillen gevoelig. Het maximum van de gevoeligheid ligt bij 550 nm. In afb. 247 is de relatieve ooggevoeligheidscurve voor verschillende golflengten getekend. In licht dat we wit licht noemen , kleurloos licht, komen alle golflengten van de zichbare straling voor. Zonlicht en lamplicht zijn ongeveer wit. we kunnen ook wit licht maken door het licht van een rode lamp, groene lamp en blauwe lamp te mengen. Dit noemen we additieve kleurmengingen. hoe wit het licht toe!

 

Vaatwasser installeren in de keuken

De lichtkleur van de stralingsbron is dus van de absolute temperatuur afhankelijk. Dat geldt alleen voor de zgn. temperatuurstralers. Dat zijn lichtbronnen waarvan de lichtstraling  een gevolg is van de hoge temperatuur, zoals bijvoorbeeld alle gloeilampen, de zon, of een kaarsvlam. Om de lichtkleur van een lichtbron aan te geven kan men dus de absolute temperatuur gebruiken. 

 

Vaatwasser installeren in de keuken

Voor het vergelijken van de lichtkleur van temperatuurstralers gebruikt men als standaard een zgn. zwarte straler, die men verhit. Zo´n zwarte straler is een lichrbron die op een zeer bijzondere wijze geconstrueerd is en waarvan de stralingsenergie die wordt uitgezonden voldoet aan de wet van Boltzmann 

De kleurtemperatuur van de lichtbron is die absolute temperatuur van de zwarte straler waarbij lichtbron en zwarte straler dezelfde lichtkleur hebben.