Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Tweedehands pakken

Wat is er nog belangrijker dan er goed uitzien als man? Ik hoor je denken. Niets toch zeker? Jawel, de toekomst van onze planeet is nog belangrijker. Want als de aarde naar de knoppen gaat kunnen we hier allemaal wel in onze mooie maatpakken rondlopen maar daar schieten we niets mee op.

Wat als je beide zou kunnen doen? Wat als je in een perfect passend pak zou kunnen rondlopen en tegelijk de wereld redden? Met een tweedehands pak kan dat! Door een tweedehands pak in plaats van een nieuw pak te kopen voorkom je dat er opnieuw geproduceerd wordt. En dat betekent minder CO2 uitstoot. En dat is harde noodzaak, gezien de ontwikkeling van ons klimaat.

In Europa hebben we ambitieuze doelen gesteld voor wat betreft de reductie van CO2 uitstoot. En circulariteit is een belangrijke peiler in dat beleid. Door producten te hergebruiken vermindert de impact op het milieu. En de beste manier van hergebruik is om het product als geheel opnieuw te gebruiken. Dus niet de pakken eerst te vermalen tot een grondstof voor andere textielproductien. Dat is zonde, dan gaat er veel energie verloren die is gebruikt om dat pak in eerste instantie te maken. Het beste is om het pak zonder al te veel bewerkingen opnieuw te gebruiken.

Dus wil je zonder schuldgevoel in een fantastisch mooi pak lopen. Kies dan voor een tweedehands pak. Je koopt dan voor de zelfde prijs een pak van veel hogere kwaliteit. Stel je kan voor € 400 een nieuw pak van gewone scheerwol kopen. Voor minder kan je een tweedehands pak van kasjmierwol aanschaffen. De keus is snel gemaakt. Ga voor kwaliteit. En bovendien, niemand die kan vermoeden dat je een circulair pak draagt. Als het pak helamaal strak is geperst ziet het er als nieuw uit van binnen en buiten. Natuurlijk kan je wel trots vertellen dat je een “circulair” pak hebt. En dat jij bijdraagt aan een betere wereld. Maar met een tweedehands pak draag je vooral bij aan een betere jij!

 

 

Advertentie: Wil je jouw kleding webshop ook hoger in Google krijgen? Adbull.nl zorgt dat jouw website voortaan goed gevonden wordt.