Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Kleding die werknemers nodig hebben om veilig te kunnen werken

De veiligheid en gezondheid van de werknemers staat voor bedrijven voorop. In niet elke sector is dit een even hoge prioriteit natuurlijk. Een iemand die op kantoor werkt zal minder op veiligheid letten dan iemand die in de bouw of in de transport en logistiek zit. Om de werknemers te beschermen is er de zogenaamde ARBO wet in de wereld geroepen. ARBO wet staat voor de Arbeidsomstandighedenwet. Hier staan allerlei regels voor werkgevers en werknemers om de gezondheid, veiligheid en welzijn van de werknemers te waarborgen. Een bedrijf moet aan bepaalde regels voldoen anders kan het tegen grote problemen aanlopen. Als bedrijf zorgt u ervoor dat de werkomgeving veilig is, maar is het ook belangrijk om te kijken naar de kleding die uw werknemers dragen. In een magazijn komt het maar al te vaak voor dat mensen in hun eigen kleding lopen en dat er ongelukken uit voortkomen. Daarom is het als bedrijf goed om bepaalde kledingstukken aan te schaffen om de veiligheid van uw werknemers te bevorderen. Kledingstukken die niet mogen ontbreken worden verder in dit artikel besproken.

Werkschoenen

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste. Goede werkschoenen, het liefst met een stalen neus, zorgen ervoor dat de voeten van de werknemer goed worden beschermd. Het zorgt daarbij voor stevigheid en voor meer grip. Als u werkschoenen aanschaft met een stalen neus zorgt u daarbij ervoor dat de voeten zijn beschermd tegen het vallen van zware objecten of als er een karretje over de voet gaat. De werkschoenen moeten naast de stevigheid en bescherming ook comfortabel zijn, omdat werknemers hier doordeweeks vele uren op maken. Geen goedlopende schoenen kunnen namelijk ook weer voor gezondheidsproblemen zorgen omdat iemand bijvoorbeeld verkeerd gaat lopen of last krijgt van blaren.

Werkbroek

Steeds meer bedrijven gaan bepaalde kledingstukken verplichten. Zo worden er voor bepaalde banen nu ook werkbroeken verplicht. Dit is een trend die als positief kan worden gezien. In veel magazijnen of andere werkplekken dragen mensen normale spijkerbroeken en komen verwondingen vaker voor. Met een werkbroek is een werknemer beter beschermd en isoleert het ook beter voor de buiten werkende werknemers. Deze werkbroeken kan u daarnaast ook krijgen met zogenaamde kniestukken. Dit is enorm handig voor mensen die in de bouw werken of mensen die veel op hun knieën moeten om hun werkzaamheden uit te voeren.

Jassen

Voor buitenwerkende werknemers is een goede jas erg belangrijk. Een goede werkjas zorgt voor warmte, comfort en belemmert een werknemer niet in zijn of haar werk. Verder moet een jas in veel gevallen ook waterdicht zijn en kan een reflecterende jas ook handig zijn voor werknemers die in het verkeer werken. Reflecterende jassen zijn daarbij ook handig voor mensen die hun werkzaamheden uitvoeren in de avond of nachturen.

Promotie naast veiligheid

Voor een werkgever is de veiligheid van de werknemer belangrijk, maar een beetje promotie om meer naamsbekendheid te krijgen is natuurlijk ook fijn. U kunt als bedrijf er voor kiezen om bepaalde kledingstukken te laten bedrukken. Er is een groot aanbod in bedrijfskleding bedrukken. U kunt op die manier vele soorten kledingstukken met een tekst, logo of merknaam laten bedrukken. Uiteindelijk kan de kleding voor veiligheid zorgen, maar dus ook voor promotie. In veel gevallen kunt u wel beter grotere aantallen in één keer kopen, want dat zal u als bedrijf schelen in de kosten die u gaat maken.