Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Terrazzo tegels voor in de badkamer

In de wereld van interieurdesign is er één trend die de laatste jaren een opvallende comeback heeft gemaakt: Terrazzo. Oorspronkelijk uit Italië, staat Terrazzo bekend om zijn unieke mix van ingebedde stukjes marmer, kwarts, graniet, en zelfs glas. Deze blog duikt in de wondere wereld van Terrazzo tegels voor in de badkamer. Een keuze die zowel tijdloze schoonheid als praktische duurzaamheid belooft.

 

De oorsprong

Terrazzo is al eeuwenoud, bedacht door slimme Italianen in de 15e eeuw. Ze gebruikten restjes marmer voor hun vloeren. Nu maken we Terrazzo tegels die perfect zijn voor badkamers, dankzij een slim productieproces.

 

Design ideeën met Terrazzo

  • Accentmuur: Creëer eenopvallende accentmuur in je douche of achter de wastafel met Terrazzo tegels voor een artistiek statement.
  • Vloeren: Terrazzo vloertegels zijn niet alleen prachtig, maar ook praktisch, en bieden een slipvaste oppervlakte die veiligheid in de badkamer verhoogt.
  • Keukenbladen: Voor een echt unieke keuken kun je Terrazzo ook gebruiken voor je aanrecht. Het is hittebestendig en makkelijk schoon te maken.
  • Nisjes en Bankjes: Gebruik Terrazzo voor ingebouwde nisjes of een zitbankje in de douche voor een coherente look die zowel stijlvol als functioneel is.

 

Terrazzo in de tuin

Waarom zou je Terrazzo beperken tot het interieur? Terrazzo tegels kunnen ook buiten wonderen verrichten. Gebruik ze voor een uniek tuinpad, een sfeervol terras, of als accent in je buitenkeuken. Terrazzo’s weerstand tegen weersinvloeden maakt het een uitstekende keuze voor buitenprojecten.

 

Een duurzaam design

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaam leven, past Terrazzo perfect. Veel Terrazzo producten gebruiken gerecyclede materialen. Hierdoor zijn ze een milieuvriendelijke keuze voor jouw huis. Bovendien kan de thermische massa van Terrazzo helpen bij het reguleren van de temperatuur in je huis. Dit draagt bij aan een lager energieverbruik.

 

Hoe kies je Terrazzo tegels

Bij het kiezen van Terrazzo tegels voor je badkamer, overweeg de kleurschema’s en patronen die het beste passen bij je ruimte. Lichtere kleuren kunnen een kleinere badkamer groter laten lijken, terwijl donkerdere tinten warmte en diepte toevoegen. Overweeg ook de grootte van de tegels in relatie tot de ruimte. Grotere tegels kunnen een ruimtelijk effect creëren in grotere badkamers.

 

Conclusie

Terrazzo tegels zijn een topkeuze voor elke badkamer. Ze zien er niet alleen geweldig uit maar zijn ook nog eens superpraktisch. Of je nu je badkamer een make-over geeft of iets nieuws opzet, met Terrazzo zit je altijd goed. Duik in de wereld van Terrazzo en geef je badkamer die unieke twist die het verdient.

https://badkamervoorjou.nl/