Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Professionele grijswatersystemen

Als men professionele grijswatersystemen wil laten aanleggen is dat een klus voor ons. Een grijswatersysteem is een bijzonder nuttig concept waarmee men een hoop drinkwater kan besparen. Door vervuild afvoerwater op te vangen en te zuiveren is men in staat het te hergebruiken. Hierdoor gaan de kosten voor het kraanwater omlaag en is men zuinig op het milieu. Het systeem bestaat uit verbindingen, opslagreservoirs en een filterinstallatie.

Dergelijke grijswatersystemen worden nogal eens verward met een ander vergelijkbare installatie: het regenwatersysteem. Het onderscheid tussen beiden kan men vinden in de oorspronkelijke bron van het gebruikte water. Bij de één is dat afkomstig uit de douche, een wastafel of bad. Bij de ander gaat het om regenwater dat via daken in het systeem is gekomen. Wilt u meer weten over deze toevoegingen aan een huis? Lees dan meer op onze site over grijswatersystemen.

Profiteren van grijswater

U kunt profiteren van grijswater indien u het hergebruikt. Er is dan wel een grijswatersysteem voor nodig. Zo’n installatie bestaat uit leidingen die vanaf de wastafels, de aanwezige baden en de douches naar een centraal punt voeren. Daar wordt al het vervuilde water opgevangen en neemt het reinigingsproces een aanvang. Door een computergestuurde beluchting kunnen bacteriën aan de slag om het vuil op te lossen. Eenmaal gebeurd, kan het grijze water door een membraanfilter gestuurd worden om alle onoplosbare delen uit het grijswatersysteem te halen. Daarna komt het in een reservoir van waaruit het naar witgoed of sanitair gepomp kan worden via een secundair waterleidingenstelsel. Zodoende kan men profiteren van grijswatersystemen die helpen met het verduurzamen van uw woning.

Overige waterinstallaties

De overige waterinstallaties die bij ons verkrijgbaar zijn naast de grijswatersystemen zijn ervoor om drinkwater of afvalwater te beheersen. Zo kan een breekvat zorgen voor een veilige overgang tussen kraanwater en afvoerwater. Daarnaast kunnen pompen en pompputten zorgen voor een goede doorstroming van verontreinigd water. Als men dus een één of andere professionele waterinstallatie of grijswatersysteem wil kopen dan kan men dat het beste bij ons doen.