Knaapfashion
Image default
Dienstverlening

Problemen met grote bestanden versturen?

Omgaan met grote bestanden

Bestanden worden steeds groter. Dit heeft er niet alleen mee te maken omdat we meer informatie kwijt willen in bestanden, maar ook omdat de kwaliteit van de bestanden steeds beter wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan videobestanden. Toen de videobestanden nog van wat mindere kwaliteit waren, was de bestandsgrootte van deze videobeelden ook niet zo groot. Dit soort bestanden waren veel makkelijker over te dragen dan de grote bestanden van tegenwoordig. Om in de videobestanden te blijven, hebben we nu te maken met zeer hoge kwaliteit videobeelden. 4K is hier een voorbeeld in. Deze beeldkwaliteit ligt zo hoog dat de bestanden bestaan uit vele verschillende onderdelen. Het is dan wel nodig om veel ruimte beschikbaar te hebben om dit soort bestanden op te kunnen slaan. 

Het kan pas vervelend worden wanneer deze bestanden ook naar anderen moeten worden verzonden. Dit komt omdat niet alle websites evenveel ruimte aanbieden om dit soort grote bestanden te kunnen verzenden. En als er sprake is van een overdracht door middel van een externe harde schijf of USB-stick, dan is de kans ook aanwezig dat deze kwijt kunnen raken.

 

Grote bestanden versturen via een website

Dan heeft u altijd nog de mogelijkheid tot grote bestanden versturen door middel van een website. Hier heeft u de mogelijkheid om bestanden te selecteren die u wilt versturen, en deze vervolgens per mail naar een ander te sturen. Het nadeel hiervan is dat de kans aanwezig is dat er onvoldoende ruimte is voor de ontvangst in de mailbox van de ontvanger of dat de website niet de mogelijkheid aanbiedt om zeer grote bestanden in één keer te kunnen verzenden.

Er zijn daarentegen websites opgericht zoals secudoc.nl waarbij het mogelijk is om zeer grote bestanden in één keer te kunnen versturen. Daarnaast heeft u op dit soort websites ook te maken met een eigen beveiligde account waarop u de bestanden op kunt slaan. Deze accounts zijn uit te breiden waardoor u nog meer en nog grotere bestanden op kunt slaan en met anderen kunt delen. Door gebruik te maken van dit soort mogelijkheden is grote bestanden versturen geen enkele moeite meer.