Knaapfashion
Image default
Dienstverlening

Het uitzoeken van goede portaalkranen via EKH

Wanneer je werkt met portaalkranen dan is het handig om deze voorafgaand en tijdens het gebruik veelvuldig te laten controleren door een erkende keurmeester van bijvoorbeeld het bekende keuringsbedrijf EKH, die zich helemaal richt op het keuren van alle zaken en materialen omtrent de hijs- en hefmiddelen die in omloop zijn bij bedrijven en in de verkoop. Omdat het een branche is waar veel met dit soort materialen wordt gewerkt en waar het ook wel handig is om te werken met materialen die aan veiligheidseisen voldoen is dit een noodzakelijk belang. Het is duidelijk niet zo gemakkelijk als je denkt om hierin altijd aan de eisen te voldoen. Hoe zuinig je ook bent op je materialen en producten die je hiermee gebruikt, het blijft toch een lastige zaak om deze allemaal in een goede staat te behouden, omdat je daar simpelweg niet in de juiste branche voor zit.

De EKH controleert al de materialen

Spullen gaan stuk, net als portaalkranen. Deze worden door bedrijven zeer intensief gebruikt en zijn daarom erg kwetsbaar voor zaken als materiaalverlies, schade, roest et cetera. De verkopers van de portaalkranen doen er alles aan om te zorgen dat de levensduur hiervan zo lang mogelijk is, maar de garantie daarop is niet altijd prijs te geven. Daarom is het nodig om minimaal een keer in het jaar een keuring te laten doen door een keuringsbedrijf om de portaalkranen te laten controleren op alle zaken omtrent veiligheid en daarnaast ook op levensduur van dit onderdeel.

Het laten opstellen van een duidelijk en overzichtelijk rapport

Er wordt door het bedrijf een keurig rapport opgesteld ten behoeve van alle onderdelen binnen een bedrijf waaronder ook de portaalkranen. Deze krijgen allemaal een bepaald cijfer wat gebaseerd is op een aantal eisen die hieraan worden gesteld. Mocht je niet goed scoren op een aantal punten dan moet je ervoor zorgen dat de onderdelen alsnog hieraan voldoen voordat je er weer mee aan de slag kan gaan. Daarna kan je het dan weer laten testen door een zogeheten keurmeester en zijn alle spullen weer gereed.