Knaapfashion
Image default
Groothandel

Het gemak van onthardingszout

Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarvan mensen zich steeds bewuster worden van het klimaat. Hierdoor zijn mensen ook sneller bereid aanpassingen in hun leven te doen die ervoor zorgen dat het klimaat minder negatief beïnvloed wordt. Een van de manieren om een minder grote druk uit te oefenen op het klimaat is het verminderen van het energiegebruik. Als u hier actief mee aan de slag gaat, zijn er nog steeds opties waar u misschien niet van op de hoogte bent. In huis heeft u waarschijnlijk veel apparaten staan en door deze apparaten goed te onderhouden kunt u ervoor zorgen dat ze langer mee gaan. Daarnaast verbruiken ze ook minder energie als u ze goed onderhoudt. Dit geldt zeker voor apparaten die gevoelig zijn voor kalkaanslag. Kalkaanslag kunt u makkelijk aanpakken door het gebruik van onthardingszout.

De werking

Het water dat wij doorgaans gebruiken bevat onder andere calcium en magnesium. Als dit in aanraking komt met carbonaat, wordt dit omgezet in calciumcarbonaat oftewel kalkaanslag. Onthardingszout zorgt ervoor dat het calcium en magnesium uit het water geëlimineerd worden. Door gebruik te maken van een filter blijven de calcium en magnesium hierin achter en worden deze deeltjes verplaatst naar het riool. Hiermee kunt u verstoppingen van leidingen en kalkaanslag in uw apparatuur voorkomen.

Kan keukenzout ook?

Veel mensen vragen zich dan misschien af of gewoon keukenzout hier ook niet tegen helpt. Dat is een logische gedachte aangezien keukenzout dezelfde chemische samenstelling heeft als onthardingszout. Echter zit er tussen deze twee een duidelijk verschil in structuur. Keukenzout heeft een fijne structuur en het zout kan hierdoor samen gaan klonteren. Dit zorgt vervolgens voor problemen met de waterontharder en hierdoor wordt uw water alsnog niet goed gezuiverd. Het is daarom aan te raden om bij H. van Namen te informeren naar welk onthardingszout voor u de beste keuze is. Zo heeft u de beste werking zonder problemen.

https://www.vannamen.nl/