Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Wil jij een opleiding pedicure volgen?

Voordat je aan de slag kunt met het uitvoeren van een pedicure moet je eerst een opleiding volgen. Tijdens de opleiding leer je alle kneepjes van het vak pedicure. Zo weet je welke taken bij het beroep horen en hoe jij je eigen praktijk kan gaan beginnen. Je kunt uiteraard ook bij een schoonheidssalon aan de slag of dus je eigen baas worden. Bij andere bedrijven kun je ook beginnen zoals in ziekenhuizen of psychiatrische inrichtingen. Ook hebben sommige schoenenzaken een pedicuresalon verbonden aan de zaak. Je hebt dus veel kanten die je op kunt nadat je een pedicure opleiding hebt gevolgd.

Inhoud van de pedicure opleiding

Wat leer je allemaal tijdens de pedicure opleiding? Zo leer je veel over anatomie, fysiologie en pathologie. Je leert ook over de materialen die je gaat gebruiken en dus nodig hebt om een pedicure uit te voeren. Bij de handelingen die je gaat uitvoeren hoort onder andere: eelt snijden, likdoorns verwijderen, kloven behandelen, mycose nagels behandelen, ingegroeide nagels verwijderen etc. Wat belangrijk is in de praktijk is ook de hygiëne van de praktijk of je werkplek. Je werkt namelijk met mensen en hun voeten, goede hygiënische materialen is dus erg belangrijk. Ook leer je over het opzetten van een eigen praktijk. Bij een eigen bedrijf komt namelijk ook veel kijken voordat je echt aan de slag kunt gaan. Volg daarom een pedicure opleiding en dan kun jij dit beroep op een goede manier uitvoeren.

Geschiedenis van de pedicure

Het woord pedicure komen van de latijnse woorden pes (voet) en cura (zorg). Het beroep waarbij je een pedicure uitvoert komt oorspronkelijk uit het oude Egypte. Officieel is het sinds 1996 niet meer verplicht om een diploma te halen voor pedicures. Maar het is wel beter voor je carrière om wel een opleiding te volgen.