Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Wat je moet weten over een SkinPen behandeling

Als je last hebt van (acne) littekens, fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie of een oneffen huidstructuur, dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Een van deze mogelijkheden is de SkinPen behandeling, bijvoorbeeld te ondergaan bij huidtherapie Eemland. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens deze behandeling en welke resultaten kun je verwachten voor je huid? Hierover geven we graag alle details.

Wat doet een SkinPen behandeling

Tijdens een SkinPen behandeling worden kleine wondjes in de huid gemaakt met steriele vibrerende naaldjes. Dit proces, bekend als SkinPen medische microneedling, creëert microkanaaltjes in je huid met een snelheid van maar liefst 1600 per seconde. Het natuurlijke herstelproces wordt hierdoor gestimuleerd, zonder dat er littekenweefsel ontstaat. Hierna wordt celvernieuwing gestimuleerd. Je huid maakt nieuwe collageen en elastine aan, wat zorgt voor mooie resultaten. Gewoonlijk wordt er een apparaat gebruikt dat de bloedcirculatie van de huid stimuleert en meer zuurstof geeft. Voorafgaand aan een SkinPen behandeling wordt je huid goed schoongemaakt met kwalitatieve producten.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk om minstens één week voor de behandeling geen scrubs, peelings of producten met vitamine A (retinol) te gebruiken. Vermijd ook directe blootstelling aan zonlicht ongeveer drie dagen voor de behandeling. Dit zorgt ervoor dat je huidreacties zo minimaal mogelijk zijn. Afhankelijk van de huidige conditie van je huid, is het aan te raden om 2 tot 6 weken voor de behandeling te beginnen met het optimaliseren van de hydratatie van je huid. Verder is het belangrijk om minimaal 24 uur voor de behandeling niet nat te scheren en 72 uur ervoor geen hars behandelingen te ondergaan. Verder is het verstandig botox, injectables en cosmetische, medische of huidverdunnende behandelingen twee weken voorafgaand aan de SkinPen behandeling te vermijden. Gebruik minstens een half jaar van tevoren ook geen acne medicatie. 

Verzorging na de behandeling

De eerste dag na de behandeling hoef je niets aan je gezicht te doen. Behalve hydrateren met een aanbevolen product. Vermijd ontstekingsremmende middelen zoals ibuprofen gedurende de eerste drie dagen. Je hygiene is tijdens de nabehandeling heel erg belangrijk. Probeer je gezicht niet aan te raken, zeker de eerste 24 uur, en was je handen als je dit wel doet. Slaap op een gewassen kussensloop. Gebruik geen producten met retinol, vitamine C, glycolzuur of andere zuren gedurende de eerste week na de behandeling. Vermijd de eerste 24 uur direct zonlicht op je huid en gebruik minimaal SPF 30. Wacht 24 tot 48 uur met het gebruik van make-up zoals foundation; minerale poeders mag je wel gebruiken. De eerste week na de behandeling vermijd je ook exfoliatie, peeling en harsen.