Knaapfashion
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom willen vele mensen rijk zijn en hebben daarom een hele last van hun schouders af?

Veel mensen willen rijk zijn. Ze willen zich geen zorgen maken over het betalen van hun rekeningen. Ze willen graag op vakantie gaan. Ze willen graag de nieuwste flatscreen-tv en stereo-installatie bezitten. En natuurlijk willen ze een mooie auto. Dat zijn mooie doelen, maar ze maken je leven niet per se makkelijker. Stel je voor dat je ineens rijk zou worden en al die bovengenoemde dingen zou kunnen gaan kopen. In het begin zou het heel spannend zijn, maar op een gegeven moment zou er een zekere leegte ontstaan. De spanning is weg. Er zijn geen uitdagingen meer. Het leven is leeg en saai geworden. Dus, tenzij je iets echt uitdagend en interessant zou vinden dat je met je geld zou kunnen doen, zou het leven niet echt gemakkelijker worden.

Waarom wordt er gezegd dat rijke mensen binnen 10 jaar hun fortuin verliezen?

Het is statistisch bewezen dat de meeste mensen binnen 10 jaar hun financiële fortuin zouden verliezen als ze morgen de loterij-jackpot zouden winnen. Die 5 miljoen jackpot klinkt aantrekkelijk. Je stopt de volgende dag met je 9-5 baan. Je kunt ineens die sexy Porsche sportwagen kopen. En hoe zit het met die Lexus voor de vrouw?! En natuurlijk heb je een groter huis nodig en meer kleren (duurdere kleren dat wel). Opeens ga je vaker uit eten en heb je veel feestjes op je nieuwe en zo verder. En voor je het weet is je fortuin gehalveerd (of erger nog). Nou, je hebt nog steeds 2,5 miljoen, toch?!

Als je wilt wat de reden hier achter is, lees dan verder

2,5 miljoen dollar is een grote brok geld. Je kunt veel dingen van dat geld kopen, maar wacht… we zijn er al geweest. Nu komt de paniek. Hoe kun je comfortabel leven van dat geld tot de zon ondergaat? Laten we de wiskunde doen. Als je gemiddeld 4% rente per jaar kan verdienen op je geld tot het einde van de dagen, dan zou je $100.000 dollar per jaar krijgen. Geweldig, je oude baan bracht je maar $75K per jaar op, daar ben je ver op vooruit met een aantal dagjewegtickets. Of misschien ook niet. Voor iemand moet je denken aan een ziektekostenverzekering als voorbeeld. Zonder een groepsplan krijg je te maken met hogere maandelijkse eigen risico’s en hogere eigen bijdragen. Je hebt ook veel meer vrije tijd en die lege dagen moeten gevuld worden met iets nuttigs. Je kunt alleen nog maar zo lang tv kijken tot je geen herhalingen meer hebt.

Welke ideeén gaan er om in de hoofd van deze personen?

Je krijgt het idee van wat ik hierboven probeer aan te geven. Als je gewoon een grote stapel geld zou nemen en het zo zou behandelen, zullen de meeste mensen falen en hun fortuin heel snel verspillen. Er is veel financiële discipline nodig om op een andere manier naar dat geld te kijken. Neem nu een klein brokje geld, dat elke maand opnieuw wordt betaald, en voeg het toe aan je inkomen uit je werk. Dat kleine beetje geld brengt je veel verder en verandert je leven niet meteen. Je kunt je langzaam aanpassen. Je kunt beginnen met het plannen van een overgangsperiode waarin je langzaam overgaat van een baan naar een gelukkig gepensioneerde met een doel van wat hij elke dag te doen heeft of je kunt zelfstandig worden en een deel (of alles) van het geld dat je hebt gekregen investeren.

Wordt wakker en werk aan je dromen

Maar nu kunt u beter wakker worden en aan uw droom gaan werken. Vergeet de loterij, want je kansen om te winnen zijn uiterst klein. Gebruik liever je financiën op een gepaste manier en op een dag kun je een fortuin verdienen in je eentje.

https://ticketforsale.nl/