Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Waarom is een motorjas belangrijk?

Op een motor rijden geeft een geweldig gevoel. Je ervaart een gevoel van vrijheid en je manoeuvreert je eenvoudig door het verkeer (en files). Dat neemt niet weg dat je als motorrijder ook een aantal verplichtingen hebt. Naast een geldig motorrijbewijs heb je ook motorkleding en een helm nodig. Je bent verplicht om jezelf te beschermen, zodat je ook jezelf en anderen niet in gevaar brengt. Een belangrijk onderdeel van je outfit is de motorjas, maar waarom heb je die nodig? In deze blog lees je er meer over.

Een motorjas biedt voldoende bescherming

Een motorjas biedt een goede bescherming tegen impact als je bijvoorbeeld valt of betrokken raakt bij een ongeluk. Motorjassen worden van stevige materialen, zoals leer, nylon en polyester gemaakt en zijn vaak voorzien van CE-gecertificeerde protectoren op de ellebogen, schouders en de rug. Met een goede motorjas verklein je de kans op lelijke verwondingen, zoals schaaf-, snijwonden en botbreuken. Voor extra veiligheid kan je de jas ook goed combineren met een airbag, wat ook zeker geen overbodige luxe is.

Je bent goed zichtbaar voor andere weggebruikers met een motorjas

Op een motor ben je toch minder goed zichtbaar en daarom heb je een goede motorjas nodig. Die felle kleuren heeft of reflectoren bevat, zodat andere weggebruikers je niet missen. Vooral in bepaalde situaties biedt dit soort jassen uitkomst. Bijvoorbeeld als het slecht weer is of als je in het donker en op een onverlichte weg rijdt.

Rijden door verschillende weersomstandigheden

Een goede motorjas zorgt ervoor dat je ook door weer en wind kunt rijden. Een goed geventileerde jas is ideaal als je op een warme zomerdag op pad gaat, want je voorkomt hiermee dat je oververhit raakt. Daar zit je niet op te wachten en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Bij oververhitting kan je concentratievermogen verzwakken en je kan zelfs buiten bewustzijn raken. Dat is levensgevaarlijk! Voor in de koude maanden heb je juist weer meer baat bij een waterafstotende motorjas die je ook lekker warm houdt.

Motorjas bevorder het rijcomfort

Een motorjas moet voor meer rijcomfort zorgen, daarom hebben ze functies, zoals ventilatieopeningen om de luchtstroom te reguleren en om oververhitting te voorkomen tijdens een rit bij hoge temperaturen. Verstelbare taillebanden en mouwen zorgen voor een goede pasvorm en voorkomen dat de jas gaat flapperen bij hoge snelheden. Motorjassen hebben vaak ook handige zakken om persoonlijke bezittingen, zoals een smartphone en portemonnee, veilig in op te bergen.

Verschillende stijlen die je jezelf kan aanmeten

Naast een goede bescherming en handige functies, geeft een motorjas je ook de mogelijkheid om je een bepaalde stijl aan te meten. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen verkrijgbaar, zodat je een jas kunt kiezen die past bij je smaak en rijstijl. Ben je een stoere motorrijder? Ga dan voor het klassieke leren motorjack of ga juist voor een flitsend motorpak als je wil uitstralen dat je een daredevil bent. Je hebt in ieder geval voldoende keuze en mogelijkheden om zelfverzekerd en vooral comfortabel op je motor te stappen.