Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Waar zijn Crocs van gemaakt?

Als je nog nooit met dit revolutionaire schoeiselontwerp in aanraking gekomen bent, komt misschien de vraag “wat zijn Crocs?” in je op.

Zoals je wellicht verwacht als je de schoenen ziet, zijn Crocs schoenen veerkrachtig, zacht en plooibaar, en ook licht aan de voeten – begrijpelijk, want een paar weegt slechts zes ons. Dit, gecombineerd met kenmerken als een antislip zool en de kenmerkende, beluchtende gaatjes, betekent dat het geen verrassing is dat de schoen nu aanbeden wordt door verpleegsters, dokters, tuiniers, decorateurs – de lijst gaat maar door.

De schoen zelf is gemaakt van een niet-plastische schuimhars (bekend als Croslite) die een hoge weerstand vertoont tegen bacteriën en UV straling, waardoor het materiaal bijna geen geur afgeeft en zich naar de unieke voetvorm van de drager kan vormen – er wordt zelfs gezegd dat het volgens veel podologen medische voordelen biedt.

Kun je Crocs eten om te overleven?
Je vraagt je misschien af of je die titel goed gelezen hebt – en het antwoord is ja (misschien!). Er is een legende waarbij, als je ooit op een onbewoond eiland gestrand bent, Crocs een bron van overleving zouden zijn als je ze kookt en opeet.

Technisch gezien zijn ze gemaakt van een organisch en niet giftig materiaal, maar we zouden niet aanraden deze theorie op de proef te stellen. Een blogger, Gunnar Lunberg, probeerde het en kwam tot de conclusie dat je beter “je vriend kunt opeten voor je je Crocs opeet”. Gatver!