Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij een paar formele heren schoenen?

Als je een pak draagt, moet je de juiste schoenen hebben. Omdat een pak een formele outfit is, moet je schoenen dragen die ook formeel zijn. Je kunt niet zomaar de tennisschoenen of sportschoenen dragen die je elke dag draagt. Casual schoenen zoals deze zijn misschien comfortabel, maar ze zijn niet chic genoeg om bij een pak te dragen. Een goed paar geklede schoenen, zoals een paar Magnanni schoenen, kan je er formeel en stijlvol uit laten zien.

Het materiaal

Kun je zien van wat voor materiaal de geklede schoenen zijn gemaakt? Geklede herenschoenen zijn, net als andere soorten schoenen, verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en elk van deze materialen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Een paar geklede schoenen die volledig van leer zijn gemaakt zullen je nooit in de steek laten. Leer bezit een ideale balans van kwaliteiten, waaronder comfort, formaliteit, stijl, lange levensduur en duurzaamheid. Als je besluit om voor leren geklede schoenen te gaan, zul je merken dat leren schoenwas het eenvoudig maakt om de schoenen schoon te maken en te laten glanzen.

Instappen

De meeste geklede herenschoenen hebben veters, maar sommige zijn gemaakt zonder veters. Ze worden instapschoenen genoemd omdat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Je steekt gewoon je voeten door het gat in de schoenen en je bent klaar om te gaan. Geklede instapschoenen zijn gemakkelijker aan en uit te trekken dan gewone geklede schoenen met veters, maar dat betekent niet dat je ze altijd moet dragen. Als je je voorbereidt op een zeer formeel evenement, zoals een avondfeest met zwarte stropdassen, kun je het beste traditionele schoenen met veters dragen.

Hiel

Geklede schoenen voor heren hebben niet altijd platte hakken. Aan de andere kant hebben de meeste ten minste een deel van de hiel dat omhoog of omlaag wordt gebracht. Meestal zijn ze korter dan schoenen met hoge hakken voor vrouwen. Toch moet je bij het kiezen van een paar geklede herenschoenen nadenken over hoe hoog de hak is. Een hoge, brede hak kan je langer en slanker doen lijken, maar hierdoor kun je je minder comfortabel voelen. Geklede schoenen met een hoge hak kunnen oncomfortabel zijn, vooral als je veel loopt of beweegt terwijl je ze draagt.

Kleur

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste om over na te denken bij het kopen van geklede schoenen. Jouw en je pak zullen er anders uitzien, afhankelijk van de kleur schoenen die je draagt. Een goede vuistregel is om zwarte of bruine geklede schoenen te dragen bij een pak, afhankelijk van welke kleur het beste bij het pak past.