Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Waar je op moet letten bij het kopen van werkkleding

Voor sommige beroepen is goede werkkleding essentieel. De uitstraling van medewerkers is immers het visitekaartje van uw bedrijf en de veiligheid van de medewerkers gaat boven alles. Maar is het echt nodig om speciale werkkleding te dragen? En waar kun je dit voordelig aanschaffen?

 

Waarom moeten we werkkleding dragen?

Werkkleding moet in veel industrieën worden gedragen, zoals de gezondheidszorg. Dit is vooral om hygiënische redenen: op witte kleding zie je makkelijker vieze plekken die vervangen moeten worden. Witte werkkleding kan ook op een hogere temperatuur gewassen worden, waardoor het hygiënischer is dan gekleurde werkkleding. Bovendien zijn artsen of verpleegkundigen altijd gemakkelijk te herkennen en stralen ze meer autoriteit uit door middel van witte jassen en broeken. In de horeca is werkkleding niet altijd verplicht, of bijvoorbeeld alleen bedrijfsoverhemden of schorten. Toch is het handig om goede werkkleding te kopen: werkgevers kunnen er zeker van zijn dat de obers ze in één oogopslag herkennen, ze zien er goed uit en ze kunnen veilig werken onder alle weersomstandigheden.

Waar moet je op letten bij het kopen van werkkleding?

Werkkleding moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn, want die draag je tenslotte elke dag. Daarnaast moeten er passende maatgeving zijn; dames werkkleding is immers niet hetzelfde als heren werkkleding, dus er moet voor iedereen werkkleding te koop zijn. Als je ergens aan vast komt te zitten omdat je kleding te los zit, kan dat zelfs gevaarlijk zijn. Werkkleding moet meestal ook voldoen aan verschillende Europese normen, die getoetst kunnen worden volgens de RI&E (Risk Inventarisatie en Beoordeling). Ben je in de hotellerie nog op een buitenterras aan het werk, kies dan voor werkkleding die in de winter warm genoeg is – een warme jas is geen overbodige luxe!

 

Werkkleding van Helly Hansen

Helly Hansen werkkleding wordt al meer dan 135 jaar in Noorwegen geproduceerd. De populaire Scandinavische Helly Hansen is een voorloper in de ontwikkeling van hoogwaardige beschermende technische kleding voor werkkleding en vrijetijdskleding. Helly Hansen is gepassioneerd door buitensporten en staat bekend om innovatie en kwaliteit. Ervaring en expertise stellen Helly Hansen in staat om kleding te produceren voor extreme situaties en omgevingen, waar kwaliteit en functie direct van invloed zijn op uw geluk, gezondheid en veiligheid. Helly Hansen werkkleding is comfortabele en stevige kleding, die ook zeer geschikt is om uw bedrijfsimago te versterken. Denk aan de stoere Helly Hansen softshell jassen, werkbroeken en poloshirts. Met de modernste technologie voelt u de kwaliteit en krijgt u de beste bescherming.

Waar let je op bij het kopen van een werkbroek?

Mensen die vaak fysiek werk verrichten, dragen vaak werkbroeken. Deze broek zorgt immers niet alleen voor meer comfort, maar is ook nog eens extra sterk. Daarnaast bieden deze werkbroeken de nodige bescherming en hebben ze, afhankelijk van de gekozen broek, meestal handige extra opties. Er zijn echter veel verschillende soorten werkbroeken op de markt met elk hun eigen specificaties. De juiste werkbroek kopen is dus niet zo makkelijk nog niet. Toch zien we nog vaak mensen een werkbroek kopen zonder deze eerst te passen. Jammer, want de slecht zittende werkbroeken hebben veel voordelen verloren. Te strakke of te losse broeken kunnen niet het comfort bieden dat u verwacht van een kwaliteitswerkbroek. Alleen door het juiste model te kiezen kunt u genieten van het beste comfort. Gebruik bij aankoop op afstand altijd de maattabel om de juiste maat te bepalen.