Knaapfashion
Image default
Beauty en verzorging

Vrouwelijke ongemakken

Voor veel vrouwen kan de menopauze het leven veranderen, het kan zowel emotionele verwarring als veel lichamelijke symptomen opleveren. Als vrouwen aan het einde komen van het aanbod van eitjes waarmee ze is geboren, kunnen vrouwen een gevoel van verlies voelen, omdat ze niet langer in staat is om kinderen te krijgen, ze zich minder aantrekkelijk voelt en ook een gevoel van ontoereikendheid kan ervaren worden door sommige vrouwen en ze kunnen het gevoel hebben dat ze hun identiteit als vrouw verloren hebben. De fysieke symptomen die vrouwen kunnen ervaren, kunnen ook behoorlijk verzwakkend zijn. De meest voorkomende zijn opvliegers en nachtelijk zweten. Voor elk afzonderlijk geval kan de ernst variëren van lichte opvliegers af en toe tot volledige lichaam, elke 5 minuten. Ze kunnen plotseling beginnen, soms beginnen ze aan je voeten en stijgen dan op door het lichaam, soms zal je gezicht rood worden. Deze opvliegers kunnen ook gepaard gaan met gevoelens van misselijkheid en duizeligheid.

Oorzaak

De oorzaak van opvliegers wordt niet volledig begrepen, hoewel één theorie is dat veranderingen in je oestrogeenniveau je hypothalamus kunnen beïnvloeden, de klier die de lichaamstemperatuur regelt, waardoor je lichaam denkt dat het te warm is, de reactie is om het lichaam af te koelen door bloed naar de huid sturen (rood worden van gezicht en nek) en de opvlieger veroorzaken. Andere symptomen kunnen zijn vaginale droogheid, stemmingswisselingen, verminderd libido, osteoporose, opgeblazen gevoel, gewichtstoename, haaruitval / dunner worden en hoofdpijn. Vrouwen die worstelen met veel van de bovenstaande symptomen zijn voorgeschreven HST (Hormone Replacement Therapy) door hun huisartsen.

Wat is HST

HST kan effectief zijn bij het verminderen van sommige symptomen van de menopauze, maar wanneer vrouwen stoppen met de HST, kunnen de symptomen een tijdje terugkeren, wat betekent dat ze terug moeten naar HST met een lagere dosis. Het is echter ook aangetoond dat HRT heilzaam is bij het verminderen van de effecten van osteoporose bij menopauzale vrouwen. Er zijn andere natuurlijke stoffen en veranderingen in de voeding die naast HST kunnen worden gebruikt om u een comfortabelere menopauze te laten ervaren. U kunt als u wilt doorgaan door de menopauze zonder HST te gebruiken en alleen voedingsadviezen en alternatieve natuurlijke therapieën gebruiken. Er zijn nu veel meer behandelingsopties beschikbaar voor vrouwen in de menopauze Homeopathie is een van de alternatieve opties die beschikbaar zijn voor vrouwen die lijden aan menopauzeklachten. Naast homeopathie kan met ook hier eens kijken Homeopathische geneesmiddelen zijn specifiek afgestemd op het individu, dus het is mogelijk om symptomen therapeutisch te behandelen en andere belangrijke organen te ondersteunen.