Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Voor de perfecte verlovingsring moet je deze tips volgen

Een verlovingsring uitkiezen is een helse taak. Je wordt namelijk overdonderd met modellen, goudsoorten, edelstenen en meer. Na verloop van tijd heb je er echt wel genoeg van.

Geen paniek, want zo ver laten wij het niet komen. Gebruik de tips in dit artikel om de perfecte verlovingsring te kopen.

Kies een ring met karakter.

Een simpele ring met een diamantje is de meest klassieke vorm van een verlovingsring. Al te veel mannen spelen op veilig en gaan voor deze keuze. Maar wil je echt uitpakken en je vriendin een wow-gevoel bezorgen? Kies dan voor een mooie verlovingsring met een uniek ontwerp, bijvoorbeeld eentje met een detail van bloemblaadjes of meerdere kleine edelstenen. De ring mag gerust een blikvanger zijn. 

Ga voor een andere goudsoort.

Wist je al dat goud verkrijgbaar is in allerlei tinten? Het traditionele geel goud is de meest bekende soort, maar er zijn nog andere varianten verkrijgbaar. Wit goud heeft bijvoorbeeld een schitterende champagnekleur die perfect geschikt is voor een aanzoekring. De laatste jaren zien we ook dat rose gold aan een opmars bezig is. Dat ziet er super vrouwelijk uit. 

Kijk naar haar juwelencollectie.

Verlovingsringen zijn verkrijgbaar in bijzonder veel ontwerpen, gaande van heel smalle ringen tot extra brede modellen en zelfs stapelringen. Hoe weet je nu welke je vriendin mooi zal vinden? Onze raad: neem een kijkje naar haar huidige collectie sieraden. Dan weet je meteen welke designs haar voorkeur hebben. 

Vraag eventueel maatwerk.

Soms is de ring toch niet helemaal naar wens. Maar geen paniek, want een goudsmid kan natuurlijk maatwerk leveren. Hij ontwerpt en vervaardigt dan een verlovingsring op basis van jouw wensen. Je krijgt dus een 100% uniek exemplaar. Als dat niet romantisch is?

Blijf bij je budget.

Een exclusieve verlovingsring met veel en grote diamanten kan een fikse duit kosten. Het is geen goed idee om jezelf financieel pijn te doen. Bepaal op voorhand een budget en hou jezelf hieraan. Tegenwoordig zijn er namelijk voldoende mooie verlovingsringen te vinden in elke prijsklasse.