Knaapfashion
Image default
Huishoudelijk

Tips voor een duurzaam huishouden

Duurzaam ondernemen wordt steeds populairder bij bedrijven maar ook thuis gaan steeds meer mensen op duurzaamheid letten. De verwarming wat lager zetten gedurende het jaar is hier een goed voorbeeld van. Iets simpels waarmee je op de lange termijn een stuk duurzamer bent. In dit artikel geven we je daarom enkele tips voor een duurzaam huishouden.

 

  1. Gebruik een klok in de douche

Douchen is iets waar de meeste mensen niet genoeg van kunnen krijgen. Lekker warm staan na te denken over de dingen die er in je leven om gaan of juist helemaal nergens aan denken. Heel fijn, maar duurzaam is het alles behalve. Een goede manier om je douche gewoontjes binnen de perken te houden is door een klokje in de douche te zetten. Stel te timer bijvoorbeeld in op 1, 2 of 5 minuten en ga er vervolgens direct uit zodra de timer af gaat. Hiermee bespaar je een hoop water en gas en ben je een stuk duurzamer.

 

  1. Ga kalk tegen in je water

Kalk tast je apparaten aan en zorgt ervoor dat ze harden moeten werken. Hierdoor verbruiken ze veel meer stroom dan normaal en ze gaan bovendien sneller kapot. Dit is duur en alles behalve duurzaam. Een waterontharder kan hierbij uitkomst bieden. Je kunt via de volgende link de amfa 4000 waterontharder vergelijking vinden met de Aquamag 7000. Op waterontharderlease.nl vind je bovendien nog een hoop andere vergelijkingen voor de beste waterontharders voor in je duurzame huishouden. 

 

  1. Zet de verwarming lager

De een heeft het sneller koud dan de ander, daar ontkomen we niet aan. Wil je echter zuiniger omgaan met je energie? Dan is het verstandig om de kachel lager te zetten. Trek in het geval van kou gewoon een trui extra aan, dit zorgt er al voor dat je kachel enkele graden lager kan. Ook als je niet thuis bent is het niet nodig om de verwarming op volle touren te hebben.

 

Gerelateerde artikelen

De verschillende functies van waterkokers uitgelegd