Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Tijd voor een wandeling? Draag wandelsokken!

Tijd voor een wandeling? Draag wandelsokken!

Veel mensen maken graag een wandeling. Dat kan zijn omdat je de hond gaat uitlaten, het kan ook zijn omdat je gewoon graag in de buitenlucht bent en graag van de natuur of omgeving geniet. Als je graag regelmatig een wandeling maakt is het verstandig om je daarbij goed te kleden. Denk aan goede schoenen om mee te wandelen, maar ook kleding dat warm genoeg is zodat je geen kou vat. Zeker in de koudere maanden van het jaar kun je je niet warm genoeg aankleden. Dikke jassen, sjaals en eventueel thermokleding is niet verkeerd.

Daarnaast zijn ook wandelsokken handig en prettig om te dragen in je wandelschoenen. Wandelsokken hebben speciale eigenschappen, ze zorgen bijvoorbeeld voor een goede vochtafvoer. Als je zweet voeten krijgt in deze sokken zullen ze het vocht dus beter afvoeren dan andere sokken. Dit voorkomt dat je last krijgt van blaren en andere nare wondjes, dit soort vervelende verwondingen ontstaan namelijk door vocht en wrijving. Wanneer je voeten bewegen, tijdens het wandelen, en ze daarbij ook nog eens vochtig zijn, heb je dus een grotere kans op blaren en wondjes. Zorg daarom voor droge voeten in je schoenen en draag dus speciale wandelsokken die het vocht goed afvoeren. Verder hebben wandelsokken nog meer eigenschappen, ze hebben bijvoorbeeld een erg prettig comfort. Op bepaalde punten bieden de sokken extra steun en stevigheid. Sommige wandelsokken hebben een speciale teennaad, die je vrijwel niet voelt. Ook dit zorgt voor een fijn comfort.

Wandelsokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Kun je jouw maat niet vinden, dan wordt er aangeraden om een maat groter te kiezen. Een maat kleiner is niet aan te raden, dit kan namelijk voor pijn zorgen. Als je sokken te krap zitten en je er ook nog eens intensief mee gaat wandelen zal dit niet fijn zijn. Een maatje groter is vaak minder vervelend. Kies in dat geval dus een maat groter.