Knaapfashion
Image default
Zakelijk

Sneakersokken zijn hip

De tijden veranderen, de mode bewijst dat steeds weer. Waar vroeger de hippe schoenen vaak een Italiaans of Frans tintje hadden zijn het nu vooral de sneakers die de toon in het hedendaagse straatbeeld.

Wat dat betreft heeft er een verschuiving naar comfort plaatsgevonden. Sneakers zijn hip en ze voelen goed aan de voet. Er zijn zelfs speciale sokken voor ontwikkeld. Het voelt bijvoorbeeld niet lekker om oude geitenwollen sokken te dragen, het kleedt ook niet echt goed af.

Lengte van de sok

De lengte van de sokken is allesbepalend. Er zijn lange sokken en zeer korte sokken n de markt. Het is een kwestie van keuze en smaak. Vaak zie je dat er crew sokken gedragen worden. Deze reiken tot aan het midden van de kuit. Ze zijn opvallend en dat is ook de reden dat ze gedragen worden.

Enkelsokken daarentegen bedekken de voet, maar komen niet boven de enkels uit. Dit is ideaal bij warm weer, maar ze worden ook gedragen door mensen die van onzichtbare sokken houden. Het geeft een ander cachet aan de sneakers en dit type sokkendrager kiest eerder voor gemak dan voor een  opvallende sok.

Want sneakers zitten lekkerder met sokken. Ze slijten bovendien minder snel omdat het zweet wordt opgevangen en niet in de schoen terechtkomt. De sneakers blijven dan ook langer mooi. Korte sokken hinderen bovendien de uitstraling van je schoeisel niet.

Niet afzakken

Korte sokken lijken wat dat betreft ideaal. Er kunnen echter wel nadelen zijn. Zo zijn er veel klachten over afzakkende sokken die los in de schoen komen te zitten. Het is dus even zoeken naar geschikte sneakersokken die niet afzakken.

Gelukkig bestaan er al sinds geruime tijd footies die elastiek rond de wreef hebben of sokken met siliconen strips. Over het algemeen zijn ze naadloos afgewerkt en gemaakt van hoogwaardig katoen of wol.

De betere sokken zullen niet gaan lubberen, ook niet na meerder wasbeurten. Bovendien zijn ze anti bacterieel en voeren zweet op de juiste manier af. Ze bieden daarnaast een goede bescherming tegen de vorming van blaren. Dit is, zeker als je veel beweegt, een goede reden om ze te dragen.

De kleur zal afhangen van je eigen smaak, zeker als het een bijna onzichtbare sok betreft en jij de enige bent die de kleur er van kent. De betere sneakersokken zijn speciaal ontworpen vanwege het verhoogde comfort.

Wanneer je liever opvallende sokken draagt en goed tegen de warmte kan, dan is dat in feite geen probleem. Ook hier geldt weer dat de sokken goed zitten, anti bacterieel zijn en blaarvorming tegengaan. De rest is een kwestie van smaak.