Knaapfashion
Image default
Zakelijk

Digital work instructions: wat houdt het in?

Heb je wel eens gehoord van digital work instructions? Zo ja, dan ken je vast en zeker alle voordelen hier van wel. Zo niet, lees dan snel verder, want het kan jouw onderneming veel tijd en geld besparen. Eigenlijk zegt de naam het al. Een digital work instruction is een werkinstructie, maar dan digitaal. Grote kans dat jouw onderneming, net als vele anderen, alle werkinstructies nog op papier hebben staan. In klappers of mappen worden deze allemaal opgeslagen en op alfabetische volgorde gezet. Natuurlijk is dit ook een goede manier, maar het kan beter. Door deze digitaal op te slaan, kan iedereen er op elk gewenst moment bij. Zoeken naar de juiste klapper behoort zo tot de verleden tijd.

Het verschil tussen digital work instructions en procedures

Digital work instructions worden vaak verward met procedures of processen. Dit klopt niet helemaal. Een proces is een ketting van werkzaamheden binnen de productieomgeving. Een procedure geeft een beschrijving van de manier waarop de operators deze processsen moeten uitvoeren. Ook geeft een procedure aan welke medewerker verantwoordelijk is voor welke activiteit. Maar wat zijn dan digital work instructions? Een digitale werkinstructie beschrijft nauwkeurig hoe een activiteit moet worden uitgevoerd. Dit is een beschrijving tot in de detail en stap voor stap.

Waarom is dit zo belangrijk?

Met name voor nieuwe medewerkers, of medewerkers die nieuwe taken aangeleerd krijgen, zijn digital work instructions erg belangrijk. Je kan wel vertellen wat een medewerker precies moet doen, maar hierdoor ontstaan makkelijk fouten en misverstanden. Daarom is het belangrijk dat alles goed opgeslagen is en voor iedereen toegankelijk. In één oogopslag is te zien welke medewerkers verantwoordelijk zijn voor welke taken. Tevens staan de bijbehorende werkinstructies tot in de detail beschreven. Deze kunnen op ieder moment geraadpleegd worden.

https://ezfactory.nl/digital-work-instructions/