Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Schoorsteenveger gezocht in Roermond?

Bent u op zoek naar een goedkope schoorsteenveger in Roermond? Dan zit u goed bij Hendriks Schoorsteenvegers! Wij zijn schoorsteenbedrijf Hendriks, en we staan bekend als gediplomeerd erkend schoorsteenveger. We zijn aangesloten op de A.S.P.B., waardoor u er zeker van kunt zijn dat we uw schoorsteen zullen vegen volgens alle veiligheidsnormen. Daarnaast staan we al meer dan 24 jaar voor kwaliteit en vakmanschap in ons werk! U zou bijna denken dat het vak van het schoorsteenvegen verloren was gegaan, maar toch zijn er nog steeds huizen met schoorstenen, en dat betekent dat ze geveegd moeten worden. Met ons gediplomeerde personeel zorgen we dagelijks voor de schoorstenen van huizen die geveegd moeten worden, dakgoten van huizen die gereinigd moeten worden en camera’s die geïnspecteerd moeten worden.

Hendriks, schoorsteenveger in Roermond

Als schoorsteenveger in Roermond houden we ons dus onder anderen bezig met het vegen van schoorstenen, maar waarom is het eigenlijk nodig? Wanneer u niet zo veel weet van schoorstenen, zal het eerste wat er in u opkomt waarschijnlijk de schoorsteenvegers van Mary Poppins zijn. Die waren van een andere tijd, en is schoorsteenvegen eigenlijk niet ook van een andere tijd? Helemaal niet! Zouden we zeggen. Bij het stoken van kolen, hout of olie ontstaan er namelijk allerlei onverbrande deeltjes die in het rookkanaal komen te zitten en zich eraan vasthechten. Hierdoor ontstaat een teerachtige, brandbare laag die we creosoot noemen. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden kan deze laag in brand vliegen, en dan heeft u schoorsteenbrand.

Wanneer schoorsteenvegen?

Een schoorsteenbrand wilt u natuurlijk proberen te voorkomen, maar hoe vaak moet u dan een schoorsteenveger langs laten komen? Dat hangt af van de mate van aanslag, en die hangt af van uw stookgedrag. Wanneer u vaak gebruik maakt van de kachel, is het handig om twee keer per jaar een schoorsteenveger langs te laten komen. Wanneer u slechts enkele keren per jaar gebruik maakt van de kachel, is de schoorsteenveger slechts een keer per jaar nodig. Zonder abonnement kost het u 58 euro voor één kanaal en 85 euro voor twee kanalen.