Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

Op snowboardvakantie in 2021? Dit moet je weten!

Het overgrote deel van Nederland is in 2020 niet op vakantie kunnen gaan. Dit in verband met de lockdown waarin het land zich bevond gedurende de zomer van 2020. Omdat men veel geld heeft bespaard door niet op vakantie gaan, is het vakantie spaarpotje in veel gevallen gegroeid! Daarom is 2021 misschien wel het eerste jaar dat je op snowboard gaat. Een snowboard vakantie is vaak een dure aangelegenheid. Maar nu het vakantie spaarpotje gegroeid is, kun je het zeker overwegen! Als je voor het eerst op snowboard vakantie gaat, dan zijn er een aantal dingen belangrijk om rekening mee te houden. We hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

Snowboard materialen

Tijdens het snowboarden ga je met een hoge snelheid van de piste af. Het is dan ook uiterst belangrijk om goed werkend snowboardmateriaal in je bezit te hebben. Bespaar dan ook niet op de aanschaf van je snowboard uitrusting. Als je beschikt over een goede snowboard helm dan hoef je je bij een val geen zorgen te maken over heftig of blijvend letsel aan je hoofd. Goed materiaal zorgt ervoor dat je op de juiste manier beschermd bent tegen eventuele ongevallen. Daarnaast zorgt een goed snowboard gecombineerd met goede snowboardbindingen ervoor dat de kans op vallen al geminimaliseerd wordt. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je snowboard uitrusting zijn de schoenen. Snowboard schoenen zijn ontzettend warm van binnen en zorgen ervoor dat je niet onderkoeld raakt. Als je koude voeten hebt zal je lijf ook sneller afkoelen en dan zul je met een minder fijn gevoel de piste af gaan. Door goed isolerende en verwarmende snowboard schoenen te dragen zal je gehele lijf minder snel afkoelen en kun je dus langer genieten op de piste!

De après ski

De après ski is een prachtig onderdeel van een snowboard vakantie. Het gebeurt echter ieder jaar weer dat mensen net één à twee borreltjes teveel op hebben en alsnog van de piste afdalen. Hoe goed en kwalitatief materiaal je ook tot je beschikking hebt, tegen een verlaagd inschattingsvermogen ben je bijna niet te beschermen. Mensen staan bekend om het feit dat ze zichzelf gemakkelijk overschatten. Als je voor het eerst op wintersportvakantie gaat, moet je hier dan ook rekening mee houden! Overschat jezelf absoluut niet en probeer zo min mogelijk alcohol te consumeren voorafgaand aan een afdaling.