Knaapfashion
Image default
Winkelen

Motorkleding trends voor de winter

Ben je een fervent motorrijder? Dan weerhoud de kou jou er waarschijnlijk niet van om ook in de winter de weg op te gaan met de motor. Maar dan wil je natuurlijk wel een beetje warm kunnen blijven. In elk geval zo lang mogelijk. 

Nou, daar zijn natuurlijk een aantal hulpmiddelen voor. Met name op het gebied van de outlet motorkleding die je kunt dragen op de motor in de kou. Hieronder geven we een aantal tips en trend op het gebied van te dragen kleding in de wintermaanden op de motorfiets.

Verwarmde handschoenen

Allereerst is het wel fijn om de handen een beetje warm te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je jouw vingers amper meer kunt bewegen straks. Je zou dan de koppeling en de rem niet goed meer kunnen bedienen. In deze verwarmde handschoenen zitten verwarmingselementen die voor de warmte zorgen. Er zijn ook exemplaren te koop die aangesloten kunnen worden op de motor. Dit heeft als voordeel dat ze continu verwarmd blijven worden. Wat overigens tegenwoordig ook kan buiten de handschoenen, is verwarmde motorhandvaten. Maar in dit artikel houden we het even bij de kleding.

Thermokleding

Iets wat voor vele toepassing in de winter gebruikt kan worden is de welbekende thermokleding. Deze thermokledingstukken moet je direct op je lichaam dragen. Dus niet bijvoorbeeld een dunne trui eerst aan trekken en daar overheen een thermo shirt doen. Dat komt de functionaliteit niet ten goede. Behalve voor het bovenlichaam is er ook thermokleding voor het onderlichaam in de vorm van broeken. Dan zijn er natuurlijk ook nog de voeten. Hiervoor zijn er goede thermosokken beschikbaar.

Windstoppers

Er zijn jassen en jacks te koop die als speciale kwaliteit en eigenschappen hebben dat ze de wind goed tegenhouden. Stel je voor dat je in een gure wind rijd en die wind snijd zo door je jas. Dat is niet fijn rijden natuurlijk. Deze speciale windjacks helpen je hierbij.

Waterafstotende kleding

Wat ook een kwelling is, is rijden in doorweekte kleding. Als je dan ook nog zo doorweekt bent dat het water tot op je lichaam doordringt is de lol er snel af. Kijk daarom naar kleding dat waterafstotend is. Op die manier wordt het water afgevoerd en heb je er geen last van. Wat ook kan is je bestaande kleding insprayen met een speciale spray die ervoor zorgt dat het vocht/water/regen niet door de kleding kan dringen.

Schoeisel

Tot slot het schoeisel. Als het mooi weer is kun je met lagere schoenen rijden. Maar ook dan is het niet verstandig. Het is veiliger om met goede motorlaarzen te rijden. Deze laarzen zijn er ook met een goede voering zodat ze je voeten in de winter warm kunnen houden.

 

https://ballsonly.nl/