Knaapfashion
Image default
Winkelen

Winterkleding die jouw jongens in hun garderobe nodig hebben

Langzaam maar zeker naderen we het einde van het jaar. En dat betekent dat de winter gaandeweg steeds dichterbij komt. Koudere temperaturen en veel regen is nooit leuk, en vooral niet als je jongens hebt die altijd maar buiten willen spelen. Daarom is het noodzakelijk om ze optimaal hierop voor te bereiden. Dit doen we door je drie tips te geven waarmee jij de beste jongenskleding voor de winter kunt kopen. Zo kunnen jouw jongens zich naar hartenlust in de regen (en wie weet sneeuw) uitleven, zonder dat ze kou vatten.

Het geheim zit in laagjes

Onze eerste tip voor de juiste winterkleding voor jongens kopen, is om in laagjes te denken. Want als jij besluit om een jongens winterjas te halen wat voor de Siberische winter bedoeld is, zal jij deze hoogstwaarschijnlijk niet heel vaak gebruiken. Probeer daarom twee tot drie laagjes kleding te selecteren. Zo kan jouw jongen altijd een extra laag dragen op dagen dat het kouder is, en ook weer een laag eraf halen op warmere dagen.

Een voorbeeld van op lagen oriënteren, is om als eerste laag een hemd aan te schaffen. Vervolgens kun je daar t-shirts of shirts met lange mouwen als laag erboven op dragen. En wanneer het nog een tikkeltje kouder wordt, is een trui of dikke jas de perfecte optie om jouw jongen warmen te houden. 

Selecteer het juiste materiaal

Een andere optie om te hebben wanneer jouw jongen niet de hele tijd lagen kleding wil dragen, is om voor isolerend materiaal te gaan. Deze houden namelijk net zo veel of soms meer warmte vast dan twee of drie lagen kleding. Populaire materialen voor de winter zijn merinoswol of kasjmier. Vooral bij basislagen zoals truien en een winterjas zijn deze materialen perfect om de winter door te komen.

Het belang van accessoires

Tot slot is het belangrijk om de juiste accessoires te halen voor de winter. Je wilt immers niet dat jouw zoon blauwe handen krijgt tijdens het fietsen, of verkouden thuis komt doordat hij zijn nek niet had bescherm tegen de koude wind. Koop daarom accessoires zoals een sjaal, een paar handschoenen, isolerende schoenen en een goede winterjas. Zo weet je volledig zeker dat jouw jongen straks volledig voorbereid is op de winter.

In dit artikel hebben we je drie tips gegeven waarmee jij de beste winterkleding voor jongens kunt kopen. Jouw zoon zal door laagjes kleding te dragen, isolerende materialen aan te schaffen en alle accessoires te hebben, volledig voorbereid zijn op de aankomende winter.