Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Eigen producten verkopen? Hier moet je op letten!

Eigen producten verkopen? Hier moet je op letten!

Heb jij een product ontwikkeld waar andere mensen interesse in hebben? Er zijn verschillende scenario’s waarin mensen een product gecreëerd hebben, vanuit bijvoorbeeld een hobby, en dit willen delen met anderen. In zulke gevallen is het belangrijk dat je ook denkt aan andere factoren waar je mee te maken krijgt. Op deze manier zorg je dat jouw product andere mensen daadwerkelijk bereikt. In deze blog bespreken we een aantal elementen die te maken hebben met het bereik naar de klant toe. Lees verder en doe inspiratie op voor jouw eigen onderneming!

 

Hobby of werk?

Is de verkoop van jouw product slechts een hobby, of wil je er een fulltime job van maken? Het is belangrijk om hier een afweging in te maken, want dan weet je hoeveel je jouw klanten kan bieden. Deze keuze ligt er natuurlijk aan of je genoeg verdient met jouw product en of je daadwerkelijk werk wil maken van jouw hobby. Door dit voor jezelf te formuleren weet je beter wat je de klant kan bieden. 

 

Eigen platform of niet?

Het is belangrijk dat jouw product je (potentiële) klanten bereikt. Je kan ervoor kiezen om een eigen website te maken, maar je kan natuurlijk ook gewoon een eigen platform op verschillende soorten sociale media maken. Dit is namelijk goedkoper en makkelijker dan een eigen website, maar ook weer beperkter. Je kan natuurlijk ook zoeken naar manieren waarop jouw website populair wordt bij potentiële klanten. Dit kan je doen door zelf of professionals het internetverkeer richting jouw website te laten verbeteren. 

 

Wees professioneel

Het is ook belangrijk dat de klant overtuigd raakt van jouw product en dat doe je mede door een professionele uitstraling en organisatie. Zorg dus voor een duidelijke organisatie, waarin (potentiële) klanten geleid worden naar jouw product. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw product professioneel getoond wordt, in bijvoorbeeld jouw eigen webshop of sociale media platform. Denk vervolgens aan een strakke huisstijl en je komt al een heel eind. 

 

Goede service

Ten slotte zorg je met een goede service voor een betrouwbare verbinding richting de klant. Verzeker de klant bijvoorbeeld van een garantie, of wees heel duidelijk in de communicatie. Daarnaast wil je dat jouw product veilig de klant bereikt. Daarvoor heb je bijvoorbeeld stevige verzendverpakkingen nodig. Bij verschillende aanbieders, zoals blokpackaging.com, kan je deze verzendverpakkingen in grote aantallen en verschillende formaten bestellen. Deze verpakkingen zijn gemaakt voor verschillende weersomstandigheden en voor verschillende soorten brievenbussen. 

 

 

https://blokpackaging.com/