Knaapfashion
Image default
Gezondheid

Een aantal tips om jezelf timemanagement aan te leren

Een aantal tips om jezelf timemanagement aan te leren

Zou jij graag willen leren hoe jij je tijd effectief inplant? Dan is het goed om je eens in het fenomeen timemanagement te verdiepen. Ons leven is steeds drukker, digitaler en gehaaster geworden. Het enige wat wij met de huidige technologieën nog niet kunnen verzorgen, is meer tijd. Er zit écht maar 24 uur in één dag. Je kunt er niet meer uren in proppen zodat je de dagen langer kunt maken. Wat je wel kunt doen, is de uren op een bepaalde manier indelen, zodat je er meer uit kunt halen. In deze blog krijg je tips om je kostbare tijd beter te managen.

Voorkom stress door goed timemanagement

Tegenwoordig krijgt iedereen weleens met stress te maken. Het internet staat vol met wat stress is. Wist je dat je je stressniveau kunt laten dalen door beter in timemanagement te worden? Timemanagement is belangrijk om je dagen zo goed mogelijk te kunnen benutten. Zorg in eerste instantie dat je telkens goed slaapt en uitgerust bent. Een uitgerust mens bereikt veel meer gedurende zijn dag dan iemand met minder energie. Je hebt al genoeg aan 6-8 uur slaap per nacht. Wanneer je vroeg slaapt, kun je ook weer vroeg uit de veren om je dag te beginnen. Hoe eerder je opstaat, des te meer je in de ochtend gedaan kunt krijgen. Bovendien zijn mensen in de ochtend scherper en zitten zij bomvol energie. Succesvolle zakenmensen zweren erbij om zelfs voor zonsopgang op te staan. Zij werken vanaf 4 of 5 uur in de ochtend en zijn rond een uurtje of 4 in de namiddag al klaar met hun werk. Daarna is het tijd om dingen voor henzelf te doen. Hobby’s zijn belangrijk en zorgen ervoor dat je meer plezier uit je leven haalt. Plan hier dus ook tijd voor in.

 

Maak deadlines voor jezelf en automatiseer zoveel mogelijk taken

Merk je dat je aan enkele symptomen van stress en een burn-out voldoet? Dan is het tijd om in te grijpen voordat het te laat is. Zorg ervoor dat je lastige taken als eerste uitvoert en geef jezelf een deadline wanneer deze af moeten zijn. Veel mensen presteren namelijk beter onder een beetje gezonde druk. Het kan dan zelfs zijn dat jij je meer gefocust voelt, aangezien je een doel hebt. Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dagelijkse taken zo goed mogelijk geautomatiseerd worden. Dan kosten ze vanzelf minder tijd.

https://liberi.nl/