Knaapfashion
Image default
Marketing

De voordelen van promotiemateriaal bedrukken op digitale wijze

Wilt u promotiemateriaal bedrukken, dan is de kans groot dat u daarbij voor digitaal drukwerk kiest. Deze vorm van drukken werd aan het eind van de jaren negentig ontwikkeld en won direct een behoorlijke mate van populariteit. Deze populariteit groeit ook tegenwoordig nog elk jaar. Alhoewel promotiematerialen ook nog regelmatig offset worden gedrukt –dat wil zeggen met tussenkomst van een drukplaat- stappen steeds meer bedrijven over naar digitaal printen. Wat zijn precies de voordelen daarvan?

Snelle leveringen

Wilt u bij DPF promotiemateriaal bedrukken, dan kan het zijn dat daar haast bij is geboden. Bijvoorbeeld omdat u iets over het hoofd heeft gezien, uw voorraad visitekaartjes onverwacht sneller op is geraakt, of er een veranderingen in uw agenda heeft plaatsgevonden waardoor u het drukwerk nu sneller nodig heeft. Wat de oorzaak ook is, promotiemateriaal bedrukken middels de digitale techniek verloopt altijd snel. Niet alleen kunnen de professionals van DPF sneller aan de slag dan wanneer er met offset druktechnieken zou worden gewerkt, de inkt droogt ook nog eens sneller. Hierdoor is het eindproduct vlot klaar en kan het snel ingepakt en verzonden worden.

Optimale kwaliteit en brede keuzemogelijkheden

In tegenstelling tot bij offset drukken, is het met een digitale druktechniek mogelijk om uw materiaal te personaliseren en ook variaties aan te brengen. Denkt u bijvoorbeeld aan brochures die elk van een andere naam voorzien dienen te worden. De digitale druktechniek levert een optimale printkwaliteit op. Er is sprake van heldere kleuren, een optimaal scherpe weergave en logo’s die perfect op het papier worden geplaatst.

Het financiële voordeel van promotiemateriaal bedrukken in kleine oplagen

Wilt u promotiemateriaal bedrukken middels de digitale techniek? Dan is dit helemaal een verstandige keuze wanneer u dit bij kleine oplagen van bijvoorbeeld visitekaartjes, enveloppen of folders doet. De arbeidsintensiviteit en de opstartkosten liggen bij digitaal drukken namelijk een stuk lager. Dit merkt u meteen in de totaalkosten. Naarmate de opdracht een grotere hoeveelheid drukwerk betreft, kan offset drukken juist aantrekkelijker zijn. Wilt u echter gebruikmaken van bijzondere papiersoorten of speciale, gepersonaliseerde details, dan maakt u wederom het beste gebruik van digitaal drukken.

https://dpf-printing.com