Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

COF Europe verhelpt afvaloverlast in Amsterdam

De straten van Amsterdam zijn er de laatste jaren niet schoner op geworden. Steeds vaker wordt er zwerfafval en andere viezigheid aangetroffen op de straten van onze hoofdstad. De stad is er in de loop der jaren flink op achteruit gegaan als het aankomt op hygiëne . Dit had voorkomen kunnen worden als de stad had gezorgd voor voldoende afvalvoorzieningen. Op COF Europe zijn bijvoorbeeld legio toepassingen te vinden om de straten een stuk schoner te houden. De prullenbakken van COF Europe zijn daarnaast ook nog eens duurzaam en onderhoudsvrij! In dit artikel gaan wij in op de overige reden van de toenemende hoeveelheid afval op de straten van Amsterdam

Amsterdam Groeit

Een van de oorzaken van de toenemende hoeveelheid van afval op de Amsterdamse straten is de groei van het aantal inwoners. De stad heeft in minder als 10 jaar al 70.000 nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Daarnaast nemen ook de hotelbezoeken en Airbnb-verhuringen sterk toe. Daarnaast zien we een trend dat steeds meer mensen de straat opgaan om vertier te zoeken. We zien steeds vaker dat er festivals of parken worden bezocht in de stad. Deze factoren hebben bijgedragen aan het vuilnisprobleem.

Gevolgen voor Amsterdam

Als gevolg van de ophoping van vuilniszakken en ander zwerfafval wordt de stad in zijn geheel onhygiënischer. Het zwerfafval zal ongedierte zoals ratten en muizen aantrekken. Met name de muizen zullen ook aangetrokken worden door voedsel in uw huis. Waardoor de kans ontstaat op grote muizenplagen. Daarnaast zien we ook de zeemeeuw steeds meer in de stad. Deze dieren trekken vuilniszakken open waardoor het afval nog sneller wordt verspreid.

De oplossing

Om deze toename in afval te verminderen is het van belang dat het afval beter wordt verwerkt. Extra inzet van vuilniszakken en meer prullenbakken zullen het straatbeeld mooi houden. Heeft uw gemeente nog niet genoeg prullenbakken? Op COF Europe vindt u een grote hoeveelheid aan duurzame oplossing voor al het afval.