Met Direct Geslaagd slaagt u gegarandeerd voor het theorie-examen

      Reacties uitgeschakeld voor Met Direct Geslaagd slaagt u gegarandeerd voor het theorie-examen

Het theorie examen voor het rijbewijs is voor veel mensen niet iets waar ze naar uitkijken. Alhoewel u goed heeft geleerd moet u toch een flinke hoeveelheid van de vragen goed hebben. U bereidt zich daar ideaal op voor door middel van de cursus van Direct Geslaagd. Op de site kunt u het complete aanbod eens rustig bekijken! In dit artikel geven we alvast wat tips die u kunt gebruiken om te slagen voor het theorie examen!

Ladingen en slepen van voertuigen

Tijdens het examen kunt u altijd wat vragen verwachten over de lading die u vervoert. Wij zetten een aantal feitjes op een rij die u kunnen helpen met het invullen van vragen op dit gebied.

Ladingen die zich op het dak bevinden mogen niet meer als 20cm uitsteken aan beide kanten. Let op! In totaal mag de lading niet meer als 2,55m in breedte zijn.

Bij ladingen die meer dan 10cm uitsteken moet u een markeringsbord gebruiken.

Ladingen die zwaarder zijn al 750kg moet u voorzien van een geel kentekenplaat. Deze kentekenplaat heeft een ander nummer dan de plaat die zich bevindt op de auto.

 

Alcoholgebruik

De maximale toegestane promillage in het bloed is 0.2 promille. Dat is omgerekend ongeveer 88 microgram alcohol. U kunt dit vergelijken met 1 a 2 biertjes. Een beginnende bestuurder mag overigens minder drinken al een gevorderde bestuurder. Ervaren bestuurders mogen namelijk 0,5 promille alcohol op hebben. Als u meer als 1 promille heeft gedronken en wordt aangehouden krijgt u een alcoholslot. U kunt natuurlijk ook een rijverbod ontvangen als u teveel alcohol op heeft. Voorkom dit dus ter alle tijden. U kunt er van uitgaan dat een standaard glas alcohol ongeveer 1,5 uur in het lichaam blijft.

Wij hopen u door middel van dit artikel te hebben geïnformeerd over een aantal onderwerpen die u kunt verwachten tijdens het examen!