Knaapfashion
Image default
Gezondheid

Behandeling hielspoor met chiropractie

Heeft u weleens last van pijn onder uw hiel? Dan heeft u misschien een hielspoor. Door veel rust te nemen en goede schoenen te dragen, kunt u voorkomen dat u hier nog meer pijn van zult krijgt. Combineert u dit met een behandeling hielspoor bij de chiropractor, dan bent u vaak binnen enkele weken tot maanden van uw pijnklachten af. 

Voor diverse behandelingen of meer informatie bezoekt u de Chiropractor in Ede.

 

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking bij de aanhechting van de pees onder uw hiel. Deze verkalking kan tot een ontsteking en daardoor ook pijn onder de hiel leiden. De meeste hielspoor-patiënten zijn tussen de veertig en zestig jaar oud. Ongeveer 10% van de bevolking krijgt weleens te maken met hielspoor en vrouwen krijgen er gemiddeld gezien vaker last van, wat mogelijk wijst op een verstoring in de hormoonhuishouding. Andere oorzaken van hielspoor kunnen zijn: overbelasting, het dragen van slechte schoenen, afwijkingen in de voet (zoals holle voet of platvoet), overgewicht of een beklemming van de zenuwen. Verder loopt u meer risico op hielspoor als u door sporten zoals hardlopen een hoge belasting op uw voeten legt.

 

  

Behandeling hielspoor door chiropractor

Een chiropractor kan u helpen als u hielspoor heeft. De behandelingen zijn er in het algemeen op gericht om het herstel van hielspoor te bevorderen. Dit doet men door de spanning van uw spieren en de peesplaat eraf te halen, zodat de spieren kunnen rusten. Tijdens het eerste consult bij de chiropractor zal u een aantal vragen worden gesteld over uw pijnklachten en uw algemene gezondheid. Daarnaast vindt er ook een neurologisch en orthopedisch onderzoek plaats om uit te zoeken wat bij u hielspoor veroorzaakt en kan de behandeling hielspoor middels chiropractie hierop toegespitst worden. En mocht u toch geen hielspoor hebben en de chiropractor u niet verder kunnen helpen, dan wordt u altijd doorverwezen naar een andere zorgprofessional die u wellicht wel verder kan helpen. Een afspraak maken met de chiropractor voor een behandeling hielspoor kan dus nooit kwaad!