Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Alles voor het schaakspel bij Schaakkoning.nl

Het schaakspel dat wij tegenwoordig kennen is ontstaan in Frankrijk in de 15e eeuw maar het originele schaken bestond al veer eerder. De eerste invloeden komen uit Perzië maar dat is een vorm die wij niet langer kennen in deze tijd. Een schaakbord hedendaags is vierkant en bevat 64 zwart/witte vakjes. Op de witte vlakken worden de zwarte schaakstukken geplaatst en op de zwarte vlakken worden de witte schaakstukken geplaatst. Bij Schaakkoning.nl vindt je alles voor en óver schaken, van borden tot schaakstukken en diverse speeldozen. Er is voor iedereen wel wat!

Welke schaakstukken horen bij het Schaakspel?

Het schaakspel heeft diverse schaakstukken met elk een eigen functie. De toren kan zich alleen horizontaal of verticaal bewegen en kan niet over andere schaakstukken heen springen. Een toren kan zo veel mogelijk vakken passeren zolang hij geen ander stuk tegenkomt op die weg. De loper beweegt zich diagonaal op het bord en kan, net als de toren, niet over andere stukken heen springen maar kan ook meerdere vlakken passeren zolang hij geen tegenspeler tegen komt. De dame kan alle kanten op: horizontaal, verticaal en diagonaal maar kan ook niet over andere stukken springen. De koning mag per beurt maar één vlak passeren in iedere bedenkelijke richting. Het paard kan wel springen over andere stukken maar kan wel maar een stap in horizontale of verticale richting zetten. De pion kan zich alleen maar vooruit bewegen en passeert maar één stap per speelbeurt. Alleen de eerste zet mag de pion twee vlakken passeren. Ook kan de pion zich diagonaal bewegen als er diagonaal een schaakstuk van de tegenstander staat die hij kan slaan.

Producten van de Schaakkoning

De Schaakkoning heeft diverse producten. Je kunt bijvoorbeeld losse schaakstukken kopen voor als je een stuk verloren bent maar ook een complete set bevindt zich in het assortiment. Ook zijn er diverse dozen met spellen waaronder het schaakspel. Denk bijvoorbeeld aan houten spellen ‘5-in-1’ of de gezelschapspellen ludo en mens-erger-je-niet. Plaats je bestelling voor 15.00 uur, dan wordt het product dezelfde dag nog verstuurd zodat je het morgen in huis hebt.