Knaapfashion
Image default
Mode en Kleding

3 Tips om duurzaam om te gaan met je kleding

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een manier om meer duurzaam en ecologisch bezig te zijn. Aan kleding wordt namelijk vaak chemicaliën toegevoegd die de kleur of kwaliteit van de stof behouden. Toch zijn deze chemicaliën slecht voor het milieu en het klimaat. Bedrijven letten steeds meer op duurzaam in de productie van de kleding, maar ook in de distributie en marketing. Langzamerhand gaan bedrijven zich meer focussen op groene en eerlijke mode. Wetende dat dit beter is voor de aarde en ook omdat steeds meer mensen eerlijke mode willen. Als consument kan je zelf ook duurzaam met je kleding omgaan. Lees hier hoe. 

  1. Zoek eerlijke brands op 

Mensen kunnen het meeste verschil maken door kleding te kopen van eerlijke merken. Zoek daarom van tevoren het merk op en bekijk waar het merk allemaal voor staat. Ook bestaan er apps die je kan downloaden om zo per merk het aantal sterren en beoordelingen te zien op basis van hun omgang met dieren, mens en milieu. Door hier alleen al op te letten, maak je een groot verschil. 

  1. Recycle je oude kleding 

Wanneer het weer tijd is om je kledingkast uit te mesten, kan je oude kleding die je niet meer wilt in een tas doen en deze doneren aan dergelijke tweedehands winkels of aan verzamelpunten van het legers des heils. Zo steun je arme gezinnen en gaat je kleding niet verloren. Daarnaast kan je ook je oude kleding om toveren in nieuwe kledingstukken. Zo kan dat oude jurkje omgetoverd worden in een gloednieuwe pyjama en kan die oude spijkerbroek een nieuw kort spijkerbroekje worden voor de zomer.  

  1. Minder is beter 

Minder is beter over het algemeen. Koop minder, was minder en gooi minder weg. Was jouw huispak of jurk dus niet elke keer als je hem hebt gedragen, maar pas wanneer deze echt vies is. Kies ook voor tijdloze producten waarbij de kwaliteit hoog ligt. Deze producten kan je goed met elkaar combineren en zorgen ervoor dat je huidige garderobe lang mee kan. Je kan pas een verschil maken als je beseft hoeveel invloed je kan hebben in je dagelijkse dingen.