Nieuwe artikelen

Wat je moet weten over een SkinPen behandeling

Als je last hebt van (acne) littekens, fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie of een oneffen huidstructuur, dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Een van deze mogelijkheden is de SkinPen behandeling, bijvoorbeeld te ondergaan bij huidtherapie Eemland. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens deze behandeling en welke resultaten kun je verwachten voor je huid? Hierover geven we graag alle details.

Wat doet een SkinPen behandeling

Tijdens een SkinPen behandeling worden kleine wondjes in de huid gemaakt met steriele vibrerende naaldjes. Dit proces, bekend als SkinPen medische microneedling, creëert microkanaaltjes in je huid met een snelheid van maar liefst 1600 per seconde. Het natuurlijke herstelproces wordt hierdoor gestimuleerd, zonder dat er littekenweefsel ontstaat. Hierna wordt celvernieuwing gestimuleerd. Je huid maakt nieuwe collageen en elastine aan, wat zorgt voor mooie resultaten. Gewoonlijk wordt er een apparaat gebruikt dat de bloedcirculatie van de huid stimuleert en meer zuurstof geeft. Voorafgaand aan een SkinPen behandeling wordt je huid goed schoongemaakt met kwalitatieve producten.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk om minstens één week voor de behandeling geen scrubs, peelings of producten met vitamine A (retinol) te gebruiken. Vermijd ook directe blootstelling aan zonlicht ongeveer drie dagen voor de behandeling. Dit zorgt ervoor dat je huidreacties zo minimaal mogelijk zijn. Afhankelijk van de huidige conditie van je huid, is het aan te raden om 2 tot 6 weken voor de behandeling te beginnen met het optimaliseren van de hydratatie van je huid. Verder is het belangrijk om minimaal 24 uur voor de behandeling niet nat te scheren en 72 uur ervoor geen hars behandelingen te ondergaan. Verder is het verstandig botox, injectables en cosmetische, medische of huidverdunnende behandelingen twee weken voorafgaand aan de SkinPen behandeling te vermijden. Gebruik minstens een half jaar van tevoren ook geen acne medicatie. 

Verzorging na de behandeling

De eerste dag na de behandeling hoef je niets aan je gezicht te doen. Behalve hydrateren met een aanbevolen product. Vermijd ontstekingsremmende middelen zoals ibuprofen gedurende de eerste drie dagen. Je hygiene is tijdens de nabehandeling heel erg belangrijk. Probeer je gezicht niet aan te raken, zeker de eerste 24 uur, en was je handen als je dit wel doet. Slaap op een gewassen kussensloop. Gebruik geen producten met retinol, vitamine C, glycolzuur of andere zuren gedurende de eerste week na de behandeling. Vermijd de eerste 24 uur direct zonlicht op je huid en gebruik minimaal SPF 30. Wacht 24 tot 48 uur met het gebruik van make-up zoals foundation; minerale poeders mag je wel gebruiken. De eerste week na de behandeling vermijd je ook exfoliatie, peeling en harsen.

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Knaapfashion.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Ontdek de Beste Stukadoor in Hoorn voor Uw Project

Het inhuren van een bekwame stukadoor is cruciaal voor het realiseren van een perfect afgewerkt interieur. In Hoorn zijn er talloze stukadoorsbedrijven die hoogwaardige diensten leveren. Deze blogpost zal u helpen bij het vinden van de beste stukadoor in Hoorn door u inzicht te geven in wat stukadoorswerk inhoudt, de voordelen ervan, en hoe u de juiste professional kunt kiezen. Wat Doet een Stukadoor in Hoorn? Basisprincipes van Stukadoorswerk Stukadoorswerk omvat het gladstrijken van muren en plafonds met een laag pleister. Dit proces kan variëren van eenvoudige reparaties tot complexe decoratieve afwerkingen. Een professionele stukadoor zorgt voor een strak en duurzaam resultaat dat bijdraagt aan de esthetiek en waarde van uw woning. Verschillende Typen Pleisters Er zijn verschillende soorten pleisters die stukadoors gebruiken, afhankelijk van de toepassing en het gewenste effect. Denk aan gipspleister, kalkpleister, en cementpleister. Gipspleister wordt vaak gebruikt voor een gladde afwerking binnenshuis, terwijl cementpleister ideaal is

Gepubliceerd door Knaapfashion.nl