Knaapfashion
Image default
Banen en opleidingen

Wake up light test

Hoe kiest u een wake up light?

 

Bij het kiezen van een wake-up light willen kopers wellicht de functies en instellingen vergelijken om de juiste keuze te maken. Elke wekker heeft grotendeels dezelfde functie, maar bepaalde variaties en extra functies kunnen specifieke gebruikers aanspreken. 

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over wake up lights.

 

Heb ik echt een wake up light wekker nodig?

De eerste vraag om over na te denken is, of je eigenlijk wel een wake up light nodig hebt. Ik weet het, het ziet er gewoon heel cool uit en het is een verleidelijke aankoop. Maar voor uw besparingen is het belangrijkste om na te gaan of u er eigenlijk wel een nodig heeft.

Veelgestelde vragen over wake up lights

Met zo veel opties op de markt is het belangrijk om te weten hoe wake-up lights van elkaar verschillen om er een te vinden die aan uw individuele behoeften voldoet. Omdat een wake-up light verschilt van een traditionele wekker, kunnen kopers tijdens het winkelen extra vragen hebben. We zullen een aantal van de meest gestelde vragen behandelen, zodat u een beter idee krijgt van waar u op moet letten voordat u tot aankoop overgaat.

Hoe werken wekkers die de zon op laten gaan?

Een wake up light wekt u met licht dat geleidelijk helderder wordt, in plaats van met een hard geluid zoals een traditioneel alarm.

Uw zicht wordt gestimuleerd door de zonsopganginstellingen van de wekker. Bij sommige wekkers kunnen natuurlijke geluiden of de radio de verandering van het licht begeleiden.

Zijn wake up lights goed voor u?

Wake up lights kunnen worden beschouwd als een natuurlijker alternatief voor traditionele wekkers. Blootstelling aan licht is een van de belangrijkste factoren voor uw circadiane ritme, dat uw vermogen om in slaap te vallen en op regelmatige tijden wakker te worden bepaalt.

 

Door de zonsopgang te simuleren met een geleidelijke toename van de helderheid, maakt dit type wekker je zachtjes wakker.

Wat is de beste kleur licht om mee wakker te worden?

Om de helderheid van de zon te simuleren, zijn de meeste wake-up lights geel. Deze energieke kleur associeert uw lichaam van nature met de ochtend.

Kleuren als paars en rood worden vaak gebruikt om de zonsondergang te simuleren, en kunnen meer bevorderlijk zijn voor het in slaap vallen.

Wat zijn de voordelen van wake-up lights?

De lichttherapie in deze wekkers helpt bij het reguleren van de cortisol- en melatonineproductie, twee belangrijke hormonen die essentieel zijn voor het regelen van de slaap/waakcycli. Voor sommigen van ons kan het moeilijk zijn om zich aan te passen aan seizoenswisselingen, vooral in de winter wanneer de dagen korter worden en de nachten langer. De verschuiving van heldere zomerdagen naar lange, donkere wintermaanden kan een effect hebben op het circadiane ritme, soms resulterend in een seizoensgebonden affectieve stoornis.

Nieuwe technologie heeft ook invloed op ons circadiane ritme door de natuurlijke productie van het slaaphormoon melatonine te remmen als gevolg van de constante blootstelling aan kunstmatig blauw licht van onze telefoons, tv’s en computers.

Een regelmatige dagelijkse afwisseling van licht en duisternis is essentieel om een goede slaapkwaliteit te behouden. Wake up lightshebben “wind-down” functies die een gezonde productie van melatonine ’s nachts stimuleren door het nabootsen van een geleidelijke zonsondergang, terwijl de “wake-up” cycli de productie van cortisol in de ochtend stimuleren door het nabootsen van een natuurlijke en geleidelijke zonsopgang die u voorbereidt op het wakker worden. De functies wake-up en wind-down”kunnen even belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde slaapcyclus.

 

Hoe verhoudt een wekker die de zon laat opkomen zich tot een traditioneel alarm?

Veel wekkers voor zonsopgang zijn uitgerust met alle functies die we graag in traditionele wekkers zien – een radio of muziekspeler, aangepaste of meerdere alarmen, en ja, zelfs een geluidsalarm als u dat nodig hebt. Het belangrijkste verschil is dat wekkers met zonsopgang gebruik maken van zacht licht en geluid om u te helpen wakker te worden, voordat ze hun toevlucht nemen tot de hardere geluiden die kenmerkend zijn voor een standaard wekker.

Wakker worden met het luide, onaangename geluid van een traditionele wekker is niet alleen onaangenaam en irritant, maar ook ongezond. Dat abrupte wakker worden kan er ook voor zorgen dat het stressniveau plotseling stijgt, waardoor langetermijnproblemen zoals chronische angst vaak verergeren. Winter raadt ook aan om voorzichtig wakker te worden, omdat plotseling wakker worden plotselinge bloeddrukstijgingen kan veroorzaken, wat kan leiden tot hartproblemen.

De kans dat u wakker wordt met slaaptraagheid – dat slaperige, slaperige gevoel dat optreedt als gevolg van een plotselinge, vaak schokkende overgang tussen slaap en waken – neemt ook toe als u wakker wordt met een traditionele wekker. Slaaponrust maakt het voor sommige mensen erg moeilijk om uit bed te komen en bezorgt mensen vaak een slecht humeur voor de rest van de dag.

Meer producten vergelijken om beter wakker te worden? Ga naar de Slaapwijsheid website

Wat is een wake up light?

In de afgelopen jaren zijn wake-up lights op de markt gekomen als een natuurlijker alternatief voor traditionele wekkers. Door de zonsopgang na te bootsen, stimuleren wake-up lights uw visuele zintuigen met licht dat geleidelijk aan toeneemt. Wil je ook een wake up light kopen? Bekijk dan eens voor de Beste wake up light op Slaapwijsheid.nl 

Waarom zou je een wake up light willen?

Gemakkelijker ochtenden

Je lichaam is erop gebouwd om op natuurlijke wijze wakker te worden met de zonsopgang en zich slaperig te voelen als de zon ondergaat. De zon komt op met een diep oranje kleur van 2.000 Kelvin en gaat over in een rijke, gouden kleur van 3.500 K op weg naar een blauwere middagzon rond 5.500 K. Zonsondergangen doen het omgekeerde.

Als je geen toegang hebt tot een raam in je slaapkamer, of misschien gebruik je verduisteringsgordijnen dan kan een wake up light je ochtenden of nachten een beetje makkelijker maken.