Knaapfashion
Image default
Verbouwen

Verschillende wandbekledingen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten wandbekleding. Van een houten muur tot aan een muur die van natuursteen is gemaakt. Je kan het zo gek niet bedenken. Lees in deze blog meer over de verschillende soorten wandbekledingen.

 

Tegels

Een veelgebruikte wandbekleding in heen huis zijn muurtegels. Deze worden vooral geplaatst in een badkamer. Muurtegels bieden verschillende voordelen. Ten eerste zijn muurtegels waterbestendig. Daarom is het natuurlijk ideaal om de tegels in de badkamer te plaatsen waar veel waterdamp plaatsvind. Tegels gaan ook erg lang mee en worden aangeboden in verschillende maten en kleuren.

 

Hout

Ook hout komt vaak voor als wandbekleding in huizen. Het voordeel van hout is dat het flexibel is en zorgt voor een goed geïsoleerde ruimte. Hout geeft een warme en frisse uitstraling aan het huis. Het kan een casual of een moderne look creëren. Dit ligt er natuurlijk ook aan wat voor houtsoort je gebruikt. Je kunt naast grote planken natuurlijk ook houten stroken tegen de muur plaatsen.

 

Verven

De uitstraling van een huis kun je bepalen met een of meerdere geverfde muren. Dit bepaald de sfeer in een huis. Geverfde muren gaan lang mee. Toch zullen zulke muren wel eens opnieuw geverfd moeten worden. Dat kost wel wat tijd. Daarentegen is een muur verven wel gemakkelijker dan een muur behangen.

 

Behang

Met behang heb je veel mogelijkheden in huis. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, printen en structuren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fotoprint op de muur te doen. Hiermee geef je je woning een geheel eigen uitstraling. Daarnaast kun je behang ook gemakkelijk afwisselen met geverfde muren.

 

Spanwanden

Spanwanden worden gebruikt om van een oude muur een nieuwe muur te maken zonder de andere muur af te breken of te bewerken. Er wordt dan een profielen kader rond de oude muur geplaatst waar een doek strak wordt gespannen. Met een spanwand kun je kosten besparen. Een spanwand kan eenvoudig plaats maken voor stopcontacten, lichtknoppen en ventilatieroosters. Je kunt tussen de oude muur en de spanwand een laag isolatie plaatsen waar mee de isolatiewaarde van je woning gestimuleerd wordt.

 

Natuursteen

Natuursteen is een meer duurzame manier om je muur mee te bekleden. Het is onderhoudsvriendelijk en geeft meteen ook een warm en gezellige gevoel in je huis. Daarnaast is natuursteen ook veilig, want het is ontbrandbaar. Tenslotte zorgt het ook voor minder verschil tussen warme en koude temperaturen in je huis

https://condor-wonen.nl/behang/