Knaapfashion
Image default
Toerisme

Skivakanties in Bulgarije

voordelig op vakantie

Het gastvrije Bulgarije is niet alleen gouden stranden, zachte zee en hete zon. Steeds meer toeristen komen naar Bulgarije voor het winterseizoen in de bergen. De skigebieden in Bulgarije bieden een uitstekend serviceniveau, ontwikkelde toeristische infrastructuur en moderne apparatuur. De beste skigebieden in Bulgarije zijn Bansko, Pamporovo, Borovets, Vitosha en Dobrinishte.

Skigebied Bansko

Het meest trendy winterresort van Bulgarije is Bansko, gelegen aan de voet van het Piringebergte, op slechts 160 kilometer van de stad Sofia.

De badplaats Bansko ligt op het grondgebied van het Pirin-natuurreservaat – een verbazingwekkend mooie plek, rijk aan natuurlijke en culturele monumenten. Het resort is geschikt voor zowel gezinnen als actieve jeugd.

Het skigebied begint op 1100 meter hoogte en het hoogste punt van het resort ligt op 2600 meter. De pistes worden bediend door een kabelbaan, stoeltjes- en sleepliften. Het resort heeft ook 10 skiliften voor kleine skiërs. Bij het station Banderishka Polyana zijn een skischool, een kleuterschool en een skicarrousel uitgerust voor kinderen. Voor professionele en ervaren skiërs zijn de hellingen van Tsarna mogila en Banderitsa geschikt, terwijl beginners de tracks van Shiligranik en Todorka zullen waarderen. De Plateau-baan zal snowboarders en freestyle-liefhebbers bekoren, er is een snowpark en een halfpipe gebouwd.

Bansko heeft uitstekende mogelijkheden voor freeriden en heliskiën. De totale lengte van de loipes op de hellingen van het Bansko-resort is 75 kilometer en de lengte van de langlaufloipe is 9 km.

Skigebied Pamporovo

Het zonnigste skigebied van Bulgarije ligt in het hart van het Rodopegebergte op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau. De hellingen van de berg Snezhanka, waarop het resort zich bevindt, zijn gedurende het seizoen bedekt met heerlijke sneeuw. Dit resort is geschikt voor gezinnen en beginners, maar ook voor professionals is er hier iets te beleven.

Het lagere station van het Pamporovo-resort ligt op een hoogte van 1446 meter en het hoogteverschil is 480 meter. In totaal heeft Pamporovo 28 kilometer aan pistes met verschillende moeilijkheidsgraden, die allemaal worden afgehandeld door sneeuwruimers en sneeuwkanonnen. Er zijn 19 liften op de piste. De Stenata-2-baan biedt de mogelijkheid tot nachtskiën. Ook aan snowboarders is hier gedacht – het resort heeft een groot modern fanpark.

Pamporovo staat ook bekend als een balneologisch resort. Gasten kunnen ontspannen in authentieke Bulgaarse tavernes en restaurants, en hotels in de buurt van het resort zijn geschikt voor elke smaak en elk budget.

Borovets skigebied

Het oudste skigebied van Bulgarije is Borovets. Bovendien wordt dit resort ook als het grootste beschouwd in termen van de totale lengte aan paden. Het skiseizoen in Borovets duurt van december tot eind maart, gedurende deze periode bereikt de dikte van de sneeuw op de hellingen anderhalve meter.

Borovets combineert drie grote skigebieden. Het hoogste berggebied met moeilijke paden voor ervaren skiërs is Markudzhik. Het Yastrebets-gebied heeft drie uitdagende tracks, en tot slot is Sitnyakovo-Martinovi Baraki een track van gemiddelde moeilijkheidsgraad en zeven professionele tracks. Het hoogteverschil op het resort is bijna 1200 meter. De totale lengte van de gemarkeerde pistes is 58 kilometer, de atletiekbaan en de biatlonbaan niet meegerekend, en er zijn twee grote sprongen voor springliefhebbers. Liefhebbers van bosskiën en wilde hellingen zullen ook niet teleurgesteld worden.

Voor beginners heeft Borovets een goede skischool, verhuurkantoren en ervaren instructeurs. Gasten kunnen de hellingen bereiken met een van de 16 liften, met een laadvermogen van meer dan 11 duizend mensen.

Vitosha skigebied

Vitosha, het hoogste bergresort van Bulgarije, ligt in het Aleko National Park. Het ligt op een hoogte van 1,8 km op de hellingen van de Cherni Vrakh-berg.

In Vitosha worden skibanen aangelegd op hoogtes van 1600 tot 2300 meter, en hun totale lengte is ongeveer 29 kilometer. De langlaufloipes zijn 11 km lang. Meer dan de helft van alle gemarkeerde pistes zijn blauwe en groene pistes die geschikt zijn voor beginners. 4 kilometer zwarte en 10 kilometer rode pistes zijn alleen geschikt voor ervaren professionals. Op de hellingen van toeristen worden 12 liften opgetild en op de stations kunt u gebruik maken van de verhuur van ski-uitrusting.

De oudste skischool van Bulgarije, gelegen in Vitosha, nodigt zowel kinderen als volwassenen uit om te studeren. De infrastructuur voor toeristen in Vitosha is goed ontwikkeld. Er zijn hier restaurants, tavernes, hotels en nachtclubs. Naast skiën kunt u bergtochten maken, bergbeklimmen en paragliden.

Dobrinishte skigebied

Het kleine, rustige Dobrinishte is zowel een prachtig skicentrum als een kuuroord. Dobrinishte staat op een hoogte van 850 meter in de buurt van het Pirin-gebergte en is beroemd om zijn minerale bronnen en pittoresk bergmeer.

Skiroutes zijn aangelegd op hoogtes van 1150 meter tot 2200 meter. Je kunt de hellingen bereiken met een lift met twee niveaus, die begint op 11 km van Dobrinishte, vanaf de Gotse Delchev-hut. Het hoogste punt van het resort is Bezbog Peak, de hoogte is 2645 meter. De langste skipiste van het resort strekt zich uit over 5600 meter – dit is de langste skipiste van heel Bulgarije. Naast downhill- en langlaufloipes biedt het resort slalom- en reuzenslalompaden, bospaden en freeride-mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van de diensten van professionele skileraren en een skischool bezoeken. In de buurt van Dobrinishte zijn er hotels, herbergen en pensions, evenals cafés met een nationale keuken.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html