Knaapfashion
Image default
Wijn

Primitivo Salento wijn en spijs combinaties

Of je vrienden of vriendinnen op bezoek krijgt, je schoonouders komen eten of je hebt een borrelplank avond met jezelf, een goede fles wijn mag niet ontbreken. De primitivo Salento is een uitstekende keuze. De donkerrode wijn is vol en krachtig van smaak. Omdat de wijn een uitgesproken smaakprofiel heeft, is het belangrijk dat je voor passende gerechten kiest. Zo zorg je dat niet alleen het eten, maar ook de wijn optimaal tot zijn recht komt. 

We gaan dieper in op het smaakprofiel van de primitivo Salento en welke spijscombinaties een match made in heaven zijn. Dat wordt zeker een geslaagde avond!

Primitivo Salento wijngaard

Zoals bij iedere wijn is het terroir van essentieel belang voor de smaakbeleving. De primitivo Salento druiven verbouwen de wijnboeren op de Masseria Borgo dei Trulli wijngaard. Hier staat de passie voor het product, het verhaal, de wijngaard, de regio en de mensen centraal. Zo houden ze de kwaliteit van de primitivo Salento hoog. 

De wijngaard is gelegen in de provincie Taranto, in de buurt van de Ionische kust. De kalkhoudende kleigrond, in combinatie met de droge en warme zomers zijn ideaal voor de primitivo druiven. Het is zelfs zo goed dat deze druiven als eerste in het seizoen rijp zijn. Vandaar de naam, primitivo. 

Smaakprofiel van de primitivo Salento wijn

Het smaakprofiel van de primitivo Salento wijn is vol en krachtig te noemen. Dit komt door het donkere en rode fruit, als zwarte kersen en bramen wat naar voren komt. Maar ook door de kruiden en zoete specerijen. Het is een wijn om echt van te genieten. Bij iedere slok neem je de tijd om de verschillende smaken te herkennen. De wijn heeft een lekker mondgevoel met een vlezige structuur. Echt een smaakbeleving. We dagen je uit, hoeveel verschillende smaken herken jij bij het proeven van de primitivo Salento wijn?

De beste wijn en spijscombinaties

De volle en krachtige wijn wil je goed tot zijn recht laten komen. De juiste spijscombinaties zijn hierbij bepalend. Het draait om het vinden van een harmonie tussen het smaakprofiel van de primitivo Salento wijn en de gerechten. Doe je dit op de juiste manier? Dan blijft zowel het gerecht, als de wijn herkenbaar, zonder dat de een de ander overheerst. 

Bij de primitivo Salento passen gerechten als pizza en pasta’s met rijke vleessauzen of truffel. Maar ook borrelplanken met harde kazen en vleeswaren sluiten goed aan bij deze wijn. 

 

De primitivo Salento wijn is geschikt voor een borrelavond waarbij je je in Italiaanse sferen wilt wanen. Combineer de wijn met een bijpassende borrelplank of een italiaans vleesrijk gerecht naar keuze. Voor een moment ben je even in Zuid-Italië. Saluti!

 

https://www.vinify.nl/masseria-borgo-dei-trulli-primitivo-igp-salento