Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Met deze drie tips maak jij jouw bedrijf milieubewuster

Met deze drie tips maak jij jouw bedrijf milieubewuster

Milieubewuster leven in niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart er ook nog eens flink wat geld mee als je het goed doet. Om te zorgen dat jij met jouw bedrijf een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat helpen we jullie daar in deze blog een handje bij. 

 

Doe de lichten uit

Er valt voor veel bedrijven erg veel te winnen als het gaat om energiebesparing. Zodra iemand de deuren ‘s ochtends bij aankomst open doet, gaan ook alle lichten door het hele bedrijfspand aan. Wanneer ‘s avonds dan de laatste persoon vertrekt gaan de lichten pas weer uit. Vaak komt het in bedrijven voor dat lang niet elke ruimte de hele dag door wordt bezet. Herken jij dit? Overweeg dan eens om met je personeel of collega’s af te spreken dat de lichten pas aan worden gedaan als er iemand de ruimte betreed en dat de lichten ook weer uit worden gedaan. Je zult je verbazen over hoeveel stroom je hiermee bespaart en dat is dan weer goed voor jouw ecologische voetafdruk. 

 

Afval scheiden en recyclen

Zorg ervoor dat jouw bedrijf aan de juiste manier van afvalverwerking doet. Hier zijn meerdere manieren voor, maar begin eens bij het scheiden van jouw afval. We weten hoe makkelijk het is om alles bij elkaar in te gooien, maar het kan echt niet meer. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker door containers aan te schaffen waar je je afval kunt scheiden. Je kunt een container aanschaffen voor GFT, plastic en voor papier. Zorg dat je collega’s of medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwe containers. Vertel ze ook waarom het afval gescheiden wordt, zo zullen ze er meer begrip voor hebben.

 

Wees niet bang om spullen te vervangen

Als we het hebben over duurzaamheid valt er in veel bedrijven erg veel aan te passen, vooral als het gaat om duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat je de medewerkers bedrijfs fietsen geeft in plaats van auto’s, of dat je deze juist elektrisch maakt. Misschien heb jij in jouw magazijn wel een rolbaan? Kijk dan eens naar een schakelband van kunststof. Bij een kunststof schakelband is het namelijk mogelijk om de onderdelen te recyclen als deze aan vervanging toe is. Een ander kleiner voorbeeld is het vervangen van de plastic bekertjes. Ga liever over op kartonnen bekers. 

 

https://www.acb-transportbanden.nl/